Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Jó ha 1 kutyát tart az ember...

Jó ha 1 kutyát tart az ember vagy inkáb 2-őt?

Figyelt kérdés
Hogyha 1 kutya magában van vagy inkább 2 legyen hogy jobban ellegyenek?
2009. jún. 8. 12:46
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
47%
elég 1
2009. jún. 8. 12:55
 2/11 anonim ***** válasza:
77%

Szia! Én másfél évesen kaptam egy kutyust, aki addíg fajtatársakkal volt együtt. Bizony, látszott rajta, hogy rossz neki egyedül. Így szereztem mellé egy kis társat, most vidám, boldog, és rendesen eszik is.

Sajnos elég domináns kan kutyus, így csak kislány kutyus jöhetett a házhoz.

Én azt mondom, ha kinti kutyusod lesz, és sokat vagytok távol otthonról, jobb, ha ketten vannak.

Így egymással játtszanak, és nem a kertet ássák fel, és nem lármázzák fel az utcát, míg nem vagy otthon.

Ha benti kuttyod lesz, akkor is jobb, ha ketten vannak, ha sokat vannak egyedül, de ha állandóan van otthon valaki, akkor nem muszály.

Üdv.

2009. jún. 8. 12:58
 3/11 anonim ***** válasza:
63%
Ha sokat lesz egyedül hagyva, akkor jobb ha van társa.
2009. jún. 8. 13:16
 4/11 anonim ***** válasza:
96%

Két kutya= dupla törődés, költség, elfoglaltság és persze öröm, szeretet.

De csak azért hogy a kutyánk ne unatkozzon venni még egy kutyát, nagy felelőtlenség. A gazda törődését egy másik kutya nem tudja pótólni, így csak két unatkozó kutyánk lesz. Az nem úgy van, hogy "ők majd jól elszórakoztatják egymást" - ez akkar is a gazda feladata és ha már egy kutyára sincs idő, akkor minek is mégegy?

A kérdésedre visszatérve: persze sokszor jó ha két kutyát tart az ember, mert a kutya alapvetően falkaállat és imád a fajtársaival együtt élni, de mindenképp át kell gondolni azt is hogy neked/a családnak mik a lehetőségeitek. 2 kutya = dupla felelősség!

2009. jún. 8. 13:32
 5/11 anonim ***** válasza:
39%
elég 1 ha van 1 kis időd mindenap a kutyádra
2009. jún. 8. 14:14
 6/11 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat amugy nekem kettő van és törődök velük, mégegyszer köszi!
2009. jún. 8. 17:02
 7/11 anonim ***** válasza:
40%
Én kettőre szavaznék.Mert igenis,együtt nem fognak unatkozni.Nekem eleinte csak 1 szuka kutyám volt,és bizony látszott rajta,hogy sokszor unatkozik.Mikor megvettük neki a társát (kan) eddig sosem láttam rajtuk,hogy unatkoznak.Mindíg rosszban sántikálnak,és mikor nem tudok velük lenni,remekül kiegészítik egymást.Jobb a kutyusnak egy társ,mint ahogy egy embernek is.Csak gondoljátok a helyükbe magatokat!
2009. jún. 8. 17:11
 8/11 anonim ***** válasza:
Én csak annyit fűznék hozzá, hogy nekem 2 kutyám van, és ketten együtt dupla akkora gödröt tudnak ásni... Amíg csak 1 kutya volt, nagyon látványosan tudott unatkozni, most hogy van társa, jobban elvan.
2009. jún. 8. 21:52
 9/11 anonim ***** válasza:
0%
mindkettőnek van előnye és hátránya is. ha ketten vannak a kutyák, akkor ha az egyik meghalna a másik is megy utána, mert fáj neki, hogy elmegy a társa. Ebből a szempontból jobb, ha egyedüli a kutya. viszont neki nincs társsa, aki állandóan vele van. méregelni kell.
2009. jún. 9. 16:13
 10/11 anonim ***** válasza:

Juj, láttam már kutyagyászt az szörnyű. :(

nem akarta elengedni a tetemet és böködte, hogy ébredjen fel, utána meg apátiában ült mellette és morgott aki oda akart menni a tetemhez.

Egyszer a házunk előtt volt egy halott collie és az élő társa, valószínű testvérek lehettek, na az is szörnyű volt.

Az is rossz volt, mikor 12,5 éves korában meghalt a kutyám, újraéleszteni se lehetett, mert teljesen tömör volt a mellkasa, 5 perccel a doki kivizsgálása után halt meg :(

2009. jún. 9. 16:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!