Sok ember (köztük a szüleim) szerint nem vagyok normális, mert minden gazdátlan kutyát hazaviszek. Igazuk lehet?
Anyu már többször kiakadt, mert elmentem valahova és egy kutyával jöttem haza.
Ma pl. sétáltattam a (saját) kutyámat és útközben odajött hozzánk egy kistestű, keverék kutya én meg hazahoztam. Ez már a hetedik alkalom, hogy kutyát hozok haza. Eddig mindegyiknek találtam szerető gazdit és ennek a kicsinek(elneveztem Tücsinek) is keresek, mert nem tarthatom meg.
Ez nekem a normális ha egy kutyusnak nincs meg a gazdája akkor segítek megtalálni a gazdáját addig befogadom, ha nem találom meg a régi gazdáját akkor keresek neki új gazdát :D nem egy ilyen esetem volt már :D
Normális vagy szerintem aki szereti a kutyákat azoknak ez normális.
Felelőtlen a helyes szó. Az ugyanis egy dolog, hogy segíteni akarsz, deha mindenféle biztos háttér nélkül hazaviszed, akkor abból könnyen baj lehet, és az állat fogja megszívni. Most abba gondolj bele, mivan, ha nem találsz csak 1-2nek valamiért gazdát, de közben az ujab kutyákat hozod haza. Pillanatok alatt olyan kutyamennyiséged lesz, amit nem tudsz eltartani.
Szóval szép dolog az állatmentés, de ész nélkül nem lehet, nem szabad!
Bár mindenki ennyire nem normális lenne!
Én is ezt tenném, ha nem szorítanám magam rá arra, hogy nem ez a megoldás, hogy haza viszem.De ha tényleg mindnek találtál szerető gazdit, akkor tartsd meg ezt a jó szokásodat.Csak arra vigyázz, nehogy olyan kutyit vigyél haza, akinek van gazdája, csak egy kicsit kiment levegőzni.
én annyiból nem találom helyesnek, hogy rögtön el ajándékozgatod őket. És, ha az valaki kutyája, aki várja haza, és kb 5perccel azelőtt lógott meg, hogy te megtaláltad? Erre te továbbadod másnak, mondván, hogy kóbor kutya???És közbe meg lehet valaki várja haza.. Előbb talán le kellene ellenőriztetni állatorvossal, hogy van-e chip-je pl..és az alapján megkeresni a valódi gazdiját, ha van. Ha nincs chip, akkor bemondatni rádióban, hogy találtál egy kutyát, vagy lefényképezni és kiplakátolni!:)
De amúgy szép dolog igen, kevés ilyen jószívű ember van, mint te:)
Nálunk is rengeteg veszekedés volt itthon annak kapcsán, hogy hazahoztam pár kutyát... Ma visszagondolva lehet, hogy felelőtlenség volt, de én nem bántam meg. VISZONT: ha hazahozol egyet és mielőtt továbbadnád nem árt várni néhány napot, hátha jelentkezik érte a gazdája. vidd el orvoshoz, nézess chipet, tetoválást stb. :)
Amúgy érthető, ha háborognak a kutyák miatt, mivel nem tudhatod betegek-e, hogy reagálnak a család többi tagjára stb. :/
Mona egyetértek veled,mi 3 napja fogadtunk be egy fiatal erdélyi kopó kan kutyust.3 órán keresztül ült a kapunkban,senkinek az utcából eszébe nem jutott volna legalább vizet adni neki.Nem vet fel minket a pénz,van jó pár állatunk.Tettem fel hirdetést,szóltunk az állatorvosnak is,ha esetleg nála keresné a gazdája,mert csak neki adjuk vissza.De eddig nagyon úgy néz ki ,hogy nálunk marad,amir nem is bánnék,már most imádom.Nagyon jól kijön a szuka labradorunkkal,nagyokat birkóznak :D
Segiteni kell rajtuk,az emberekre vannak utalva,és sajnos nagyon sokan nem gondolják végig,hogy az állattartás nem csak simogatásból áll,és kiteszik őket kegyetlenül...Az ilyen embereket kitelepiteném egy lakatlan szigetre...
Nyugi az én szüleim si ilyenek...Ha hazaállítok valamilyen talált állattal kutya vagy macska akkor kb fél napig ordítoznak velem,hog ezt mégis hogy gondolom.Nincs pénz megtartani meg nem kell mégegy állat,elkap a többi tőle valamit stb.
Én meg nem győzöm mondani,hogy nem aakrom megtartani keresek neki gazdit.Eddig szerencsére mindig találtam gondos gazdát a talált állatkáknak :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!