Sok ember (köztük a szüleim) szerint nem vagyok normális, mert minden gazdátlan kutyát hazaviszek. Igazuk lehet?
Anyu már többször kiakadt, mert elmentem valahova és egy kutyával jöttem haza.
Ma pl. sétáltattam a (saját) kutyámat és útközben odajött hozzánk egy kistestű, keverék kutya én meg hazahoztam. Ez már a hetedik alkalom, hogy kutyát hozok haza. Eddig mindegyiknek találtam szerető gazdit és ennek a kicsinek(elneveztem Tücsinek) is keresek, mert nem tarthatom meg.
Engem is mindig megtalálnak az ilyen kutyák, hozzánkcsapódnak sétánál, hazáig követnek... Én meg mindet beengedném az udvarra, de a szüleim nem hajlandóak, nehogy a nyakunkon maradjanak.
Egyszer beengedtünk egyet, mert volt nyakörve és le volt tisztázva, hogy másnap átviszik máshova. Plakátoltunk is.
Ha megpróbálod "felkutatni" az eredeti gazdáját először (hírdetés, plakátolás) és csak azután adod örökbe felelősen!, hogy nem jelentkeznek érte akkor nem kell kiakadni.
De sokan azzal nincsenek tisztában mit is jelent a felelős örökbeadás. Oltva, chipelve, ivartalanítva szerződéssel adod a kutyát örökbe leellenőrzött helyre? Vállalod, hogy hozzád vissza vihetik, ha nem bírják tartani? Ha ivaros kölyköt adsz oda valakinek garantálod, hogy attól a kutyától nem lesz egy alom se?
Ha nem így keresel neki gazdát akkor felelőtlen vagy.
tegnapi 20:25 vagyok
10%ig ott a pont, az utolsó válaszolónál!!!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!