Panelba kiskutyust?
(foxi, boston terrier, csivava, cavalier king charles spániel, papillon vs. phaléne, törpe pincser, whippet)
A családommal élek együtt egy panelban.
Nyárra ígértek nekem egy kutyust, rámhagyták viszont, hogy a fajtát kiválasszam.
Ilyen kutyust szeretnénk:
-séta: futás, gyaloglás -->nyáron: bringa, medence, nagy kert, apportírozás........ezeket bírná
-nincs kutyakozmetika
Előre is köszönöm a válaszokat!
Ha futást és nyaranta a bringázást komolyan gondolod, akkor a csivava és a boston terrier kapásból kilőve. A csivava egyáltalán nem bírja a hosszabb futást, a boston terrier pedig a melegben való futástól hamar hőgutát kaphat rövid orra miatt.
A cavalier és a papillon sportos kiskutyák, a legnagyobb kánikula kivételével szerintem bírják a rövidebb és lassabb bringatúrákat. De a szőrüket azért komolyan ápolni kell!
Ha nem csak nyáron tudsz/akarsz sok mozgást biztosítani a kutyának, valamint kész vagy kőkeményen nevelni és kitartani az elveid mellett, akkor a foxi és a törpe pincser szuper választás! Igazi örökmozgó, minden lében kanál kiskutyák :D De őket komolyan le kell fárasztani naponta szellemileg és fizikailag is, különben szétkapják a lakást seperc alatt!
A whippet kitűnő választás lenne! Ha mozgás van, akkor belead apait-anyait, otthon pedig alszik egész nap a meleg kanapén :D
Panelba igenis való kutya!
+ha a csivavát betenném a bicikli-kosárba és magammal vinnék vizet meg jutalom-falatot, akkor lehetne vele biciglizni?
Nyáron lehet vele azér sétálni, szóval nincs olyan baja, mint a bostonnak.
Olyan kutyád lehet amit választasz, megveszel magadnak/ megvesznek neked a szüleid. De fajtaválasztásnál vedd figyelembe az adott fajta tulajdonságait, igényeit, ne kizárólag a külseje alapján válassz.
A kutyának az nem mozgás, ha beteszed a biciklid kosarába és elviszed valahova, neki is szüksége van az aktív testmozgásra, a több km-es sétákat is nagyon jól bírja és élvezi, persze nem a bicikli mellett, mert neki az már sok.
Nem akarok megint előhozakodni a menhellyel, de ha ennyire bizonytalan vagy a konkrét fajtát illetően akkor szerintem nyugodtan nézz körbe pl az allatok.info -n, mert rengeteg olyan kutya vár gazdára akik tökéletesen megfelelnének az igényeidnek. Vagy felveszed a kapcsolatot egy esetleg több menhellyel elmondod nekik is, hogy milyen kutyát szeretnél és fogják neked sorolni, mutatni, hogy melyikeket ajánlják.
Menhelyre elfogok menni, csak előbb érdekel milyen fajtat. kutya illik hozzám.
Fogom sétáltatni, csak amikor túrázok, magammal szeretném vinni őt és csak így tudom megoldani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!