Mennyit kell ennie egy Golden retrivernek? Házikajával etetem?
Szia!
Mennyi idős most a goldi és pontosan mit szoktál neki adni?
Tudom, hogy nem ez a kérdés, csak szeretnék jó tanácsot adni, ha szükséges - ez abból kiderül, hogy mivel eteted.
(Tudok olcsó minőségi tápot ajánlani amivel Te is és a kutya is jobban jártok.)
Ez csak azért fontos, mert a Golden nem a kistestű kategória, és az első 1 évben nagyon oda kell figyelni, mit adsz neki.
Ilyenkor az ízületei még nem szilárdak, nem állandósultak és elképesztő nagy károkat tud okozni a nem megfelelő táplálás, ami később - durván hangzik - de műtétet is vonhat maga után!
Más egy tacsit házikoszttal etetni meg más egy Goldent.
ja bocs, látom 2 éves.
hát akkor, csak hadd ajánljam figyelmedbe az Aldiban kapható Romeo tápot - ár érték arányban a legjobb olcsó táp.
Neked több időd marad, mert nem kell főzni (persze fincsi maradék mehet a kutyának), az ő beleinek meg valószínűleg egyszerűbb lesz az emésztés...
Happy dog, Acana gondolom szóba sem jön...
ja, és a kérdésedre addig nem lehet választ adni, amíg nem írod le a kaja összetételét...
Tésztát, zöldséget mértékkel, főleg a krumpli nem jó, a tészta meg tiszta szénhidrát, ha túl sokat kap, öreg korára csontproblémái lesznek, jó eséllyel csontrák.
Rizs répával, mellehússal, párizsival akkor, ha kímélő kaját akarsz, de ezt nem huzamos ideig.
Igazából nagyon drága megfelelő kosztot otthon főzni, mert sok hús kell(ene) bele.
Tudod, csöves csontot inkább ne adj neki, marhát, disznót csak úgy, hogy 1 óráig főtt! (csontot, húst egyaránt az álveszettség miatt.)
Most ha utána számolsz, ez drágább, mint a Romeoból a napi adag. És csomó fejtörést is okoz...
Ha meg a Ti maradékotokat kapja, szintén nem nagy ötlet, hacsak nem bántok csínnyán a fűszerekkel.
Nem lehet így megmondani, hogy meddig legyen tele a tál... Attól függ, mi van a tálban...
Ez nem teljesen vàlasz a kérdésedre de légyszi olvasd végig mert fontos!
én egyetértek a 4 vàlasszal... szerintem is jobban jàrna a kutyàd ha minöségi tàppal etetnéd (ez nem azt jelenti hogy a legdràgàbbat kell neki venned) mert azokban megvannak azok a tàpanyagok amikre kölyökkorban szüksége van a kutyàknak a normàlis fejlödés érdekében és a hàzikoszttol könnyen tönkremehetnek a fogai és ha az izületei nem fejlönek ki rendesen az a késöbbiekben nagy problémàkat jelenthet a kutyàd szàmàra! amit pénzügyileg sem lesz könnyü kezelni.
A hàzikosztot nem tudom hogy hogy kell kimérni mert mi sosem adunk a kutyànak hàzi kajàt ha viszont tàpot adsz neki azt minden kutyànak àltalàban ugy mérik ki hogy 1 napra annyit kell neki adni amekkora a koponya térfogata (az orra nélkül), de én az én kutyàmnak meg szoktam felezni és egy felet reggel meg egy felet este kap.
Szerintem fogadd meg és vegyél neki inkàbb megfelelö tàpot , lehet hogy dràgàbb de szerintem annyit megér hogy a késöbbiekben ne kelljen vele az orvoshoz rohangàlni és a gyogyszerekre költeni mert az sokkal dràgàbb lesz mint a tàp!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!