Vett már valaki magyar vagy angol agarat tenyésztőtől? Mennyibe kerül?
Ez mekkora hülyeség. :-)
Így is tud futni agarakkal. :-) Sőt, ha minden jól megy, idén már vadászni is fog akarakkal, ha lesz pénzem és időm a vadászvizsgára.
"TK nélkül viszont az agár lényegét erőszakolod meg, hiszen nem tudod futtatni/versenyeztetni a fajtársaival (azaz a fajtához kapcsolódó hobbyt ki is lövöd vele)."
Ja, és az agár nem arra lett kitalálva, hogy pályán körbefusson. :-)
Szerintem pont Te erőszakolod meg az egész agár fajtát azzal, hogy azt mondod TK kell, mert a nélkül az agár nem agár, hiszen nem tud futni. :-D
Mér miért erőszakolnám meg azzal, hogy megveszem a TK-t? Még tenyészthetem is vele, illetve adok esélyt neki, hogy a fajta társaival versenyezzen akár pályán, akár coursingon. És vadászni is ugyanúgy lehet vele (vizsgával). Ez éppen hogy a lehetőségek felnyitása. És csak 10-20 ezer Fttal több. Persze akinek ennyi pénze nincs rá pluszban és nem tis tud rá gyűjteni, azzal nincs baj. A TK-val nem csak a pályán, de coursingon is az ugyanolyan fajtájúak csoportja ellen indíthatod. Ez az igazi megmérettetés és ettől jobb lehet a tenyészértéke is.
TK nélkül is agár nyilván, nem mondtam az ellenkezőjét, de így nem tudod összemérni a hasonló kutyákkal a tudását.
A vadászathoz sok sikert, de ajánlom, hogy előbb beszéld meg a helyi vadászokkal, hogy van engedélyed/vizsgád rá, illetve az agaradnak. Egyébként sajnos kilőhetik (nem fognak kérdezni, utólag meg csak elnézést kérnek). Vigyázz erre!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!