Kiállításozók! Ti is nagyon izgultatok az első alkalom előtt?
Ugyan csak szeptemberben megyek majd először,de ha rágondolok,már most izgulok. Folyton attól félek,hogy elrontok valamit :)
Esetleg írnátok olyan "tipikus" hibákat,amiket kezdőként könnyű elkövetni?
Ne izgulj!
Tudom: könnyű mondani... :)
ha van a környéken kutyasuli, akkor érdeklődj, hogy van e náluk kiállításra való felkészítés
itt megtanítják neked, hogy kell felvezetni a kutyát, beállítani stb...szerintem hasznos, mielőtt mi is elkezdtük a kiállításra járást részt vettünk pár órán
ha ezeket már tudod, akkor otthon is tudsz gyakorolni vele, pl fogmutatás, ha kan akkor tűrni kell neki, hogy a heréit is megvizsgálják
pl ha ellenkező irányban indulsz el a körben :) vagy rossz beállítást csinálsz (pl láttam már bordert goldenként beállítva) ezeket elég gyakran elrontják a kezdők.
Fontos, hogy a kutya szőre rendesen meglegyen csinálva mert ez egy SZÉPSÉG verseny. Valamint felvezető pórázt használj ne sima nyakörvet... hirtelen ezek jutottak eszembe amiket látni szoktam kezdőknél
Igazából a legnagyobb félelmem az,hogy a környéken nincs kutyasuli,ahol meg van, 50km-re,ott meg nincs ringdresszúra oktatás.
A beállítást a tenyésztőm mindenképp megmutatja,meg eleinte baby osztályban gondolom ez úgysem lesz tökéletes még.
Csak a nagyon részletes dolgokat nem fogja tudni mutogatni,mert nagyon messze lakik,nem fogok tudni annyiszor elmenni hozzá.
Jaj,nem fejeztem be az első mondatot xD
Szóval a legnagyobb félelmem,hogy annyira elbénázok valamit,hogy mindenki kiröhög,és elásom magam a fajtámban :$
Nyugi. Nem lesz semmi baj.
Elmész pár kiállításra, végignézed párszor, hogy a Te fajtádnál mik a szokások, és előbb-utóbb sikerülni fog. :)
ne aggódj, baby osztályban még nem veszik szigorúan a dolgokat, eleve egy babakutyát nem tudsz még úgy beállítani ahogy kell stb, egy kis juti falattal motiválhatod és a nagyoktól pedig majd lesd el a technikákat
nem fog senki kiröhögni, senki sem úgy kezdi el, hogy profi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!