Kutyasuli gond?
Van egy 10 hónapos kuvaszunk és csak most jöttünk rá,hogy kéne neki kutyasuli,de márt oviba nem mehet,de a képzések 40-50 000 Ft-ok,a szüleim drágának találják meg amúgy se állnak úgy anyagilag.Ne értsétek félre,jó kajára,oltásokra és vész esetén műtétre van félretett pénz,de erre nem nagyon.Nem tudtok egy kicsit olcsóbbat?
14/L
Hát igen, a kutyaiskolák között is van különbség.
Én is több helyen voltam. Volt olyan, ahol az amúgy országosan is elismert kutyakiképző, egyben iskolavezetőnek érdekes hozzáállása volt a dolgokhoz. A kutyám a méretéből és jelleméből adódóan egy lomhább, egyben makacsabb típus. 11 hónapos volt (tehát kölyök), mikor a menet közbeni lefektetésnél makacskodott és nem "pattant" azonnal, mint a németjuhászok. Normális, kutyához értő embernek azonnal vágnia kéne a kutyafajták közötti különbségeket, de itt nem ez történt. Cinikusan megjegyezte, hogy nincs megnevelve a kutya. Mondom 11 hónapos. Az nem baj, nyomjam le erővel. A kutya már akkor volt kb. 50-55kg, és ugye ha megmakacsolta magát, akkor azért nehéz volt lenyomni, így nem is ment azonnal. Akkor megint cseszegetett, hogy keményen, durván nyomjam le. Mondom, nagy és tömeges a kutya. Cinikus megjegyzés újra. Hát az ő kutyája nehezebb (na persze, a 35-40kilós németjuhász). Erre megszólal, ha nem megy, majd ő felteszi rá a szögest és jól megrántja. Na ekkor mondtam, hogy akkor viszont látásra, kínozza a saját kutyáit. A fazon eleve nem volt szín józan. Mint mondtam eleve egy elismert "szakemberről" van szó, aki versenyeket nyer, de a módszerei ettől függetlenül minősíthetetlenek.
Megint egy-egy tapasztalat után mondtok véleményt az "összes" iskoláról. Iskola már annyi van, mint égen a csillag. Mindegyik a vezetőjétől függ, az miként képzeli a kiképzést.Jött hozzánk olyan, aki a "falkavezéres" iskolából jött el. Neki nem vált be. És nem biztos, hogy a módszer miatt, hanem lehet, annak az iskolának a képzési metodikája nem működött nála.És tőlünk is ment már el kutyás más iskolába.Még címet is ajánlottunk neki.
Szóval... Csínján a minősítésekkel!
egyik ismerősöm ecserre viszi a kutyáját
óránként 500fT xDDD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!