A kutyusom nem tud felugrani sehova. Hogy tanithatnám meg?
Figyelt kérdés
Ő egy máltai, 3 hónapos. Viszont egy ismerősömnek is va és szegényt mindig fel kell rakni, meg le kell raknii ha le akar szállni az ágyról. Ezt az én kutyusommal nem szeretném. Szóval nem arrol van szó hogy az asztalra, hanem mondjuk az ölembe v. az ágyra feltudjon ugrani.2009. jún. 7. 15:36
1/8 anonim válasza:
3 hónaposan még nem fog neked ugra bárhova. Várj 1-2 hónapot és ha akkor se akkor próbáld meg falattal biztatni hogy ugorjon.Én örülnék ha a kutyám nem ugrálna mindenre(20 kg)Még az ebédlő asztalra is próbál felugrani.
2/8 anonim válasza:
szerintem ülj föl egy jutalomfalattal , csontal vagy valami ilyesmivel az ágyra vagy a fotelbe.és késztesd rá hogy ugorjon érte talán sikerül neki felugrani és akkor már talán jobban megy neki mert megszokja hogy felugorhat ő is a leszállás ugyan így csak akkor ne az ágyra ülj hanem az ágy mellé.
3/8 anonim válasza:
nekem yorkim van..két éves és nemtud felugrani sehova.. lemég leugrik..de fel..mindig ugy kell felrakni...:S és már sajna nemtok mit csinálni:S ugy h minél elöbb tanitsd emg mert hidd el nemigazán jo h éjszaka kellős közepén vakarja az ágyamat mer felakar jönni..:D
4/8 anonim válasza:
Én nem ugráltatnám egy éves kora előtt, még akkor sem ha nem nagytestű fajta... Három hónapos mit vársz tőle? Szerencsétlen kiskutya inkább tanuljon meg rendesen járni, azt kell ilyenkor még csinálnia! Nagyon sminán megsérülhet, és azon kívül még nem fejlőstek ki a cosntjai-ezért egy éves kor után.
5/8 anonim válasza:
Utolsónak van igaza, ez ilyen korban még veszélyes! És szerintem nem kell erőltetni, ha nem megy, inkább örülj, hogy nem ugrál fel mindenhova, a rangsorbéli helyét is könnyebben elfogadja, ha nem mehet az öledbe, ágyadba. Persze, ha ez téged nem zavar, akkor nem baj, csak ha nem akar, akkor ne erőltesd, főleg 0,5-1 éves kora előtt semmiképpen.
6/8 A kérdező kommentje:
sziasztok!köszi a válaszokat.volt már ilyen kistermetű kutyusom, ő sem tudott felugrálni sehova egész életében. és ugyanugy vagyok vele mint az a válaszoló aki irta, hogy kaparja az ágyat a kutyus mert nem tud felmenni. szóval nem szeretnék megint ilyesmit ezért szeretném ha megtanulná. :)
2009. jún. 7. 18:50
7/8 anonim válasza:
Szia!
Ez nem tanítás, hanem adottság kérdése.
A máltainak és a yorkinak is rövid a lába, nem lehet elvárni tőle, hogy a méretéhez képest magasat ugorjon. Persze ezen fajták között is vannak ugrálósabb egyedek, de tényleg nem tanítás kérdése.
Tegyél vmi emelvényt az ágy mellé, amiről könnyen fel tud "lépcsőzni".
8/8 A kérdező kommentje:
köszi szépen! ezt nem tudtam.. bár elgondolkodtam rajta hogy más máltai tud-e ugrálni.:D a yorkiról ezt nem gondoltam volna mert 2 embert ismerek akiek van és ők tudnak ugrálni:)
2009. jún. 7. 22:27
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!