Spánielesek! Tényleg ne vegyünk zobel színű kiskutyát?
Zobel színű kiskutyát szerettünk volna a férjemmel, természetesen törzskönyvvel. Felvettük egy tenyésztővel a kapcsolatot, aki azt mondta, ilyet ne vegyünk, mert hamarosan nem lehet velük tenyészteni, mert érvénytelen lesz a színük miatt a törzskönyvük. Mi szeretnénk kiállításra vinni, és találtunk egy másik kennelt, ahol van zobel kölyök, ott nem tudnak ilyenről, hogy bevonnák a törzskönyveiket. A másik tenyésztőnél más színű kiskutyák vannak, így gyanítom, csak a pénz játszik szerepet.
Szerintetek? Nagyon tetszik ez a szín, de ha már veszek egy rendes törzskönyves kutyát, lehessen kiállításra vinni.
Én nem tudok ilyenről. Több Magyarországi és Külföldi kennelben is vannak ilyen színű felnőtt példányok és kölyköt. Én ezt kizártnak tartom hogy hamarosan nem lehet velük tenyészteni.
Szerintem beszél a MEOE elnökével is ő konkrét választ tud adni ez ügyben. De szerintem nyugotan vehettek ilyen színűű kölyköt.
Nem hallottam ilyenről, de nagyon sajnálnám. Jobban tetszik ez a szín, mint az arany vagy a fekete.
De ugyebár kinek a pap, kinek a paplan.
Szia!
Tisztázzunk valamit:)
Tény és való hogy az angolok nem kívánatos színné tették a kiállítások világában a coboly színt, viszont a tenyésztésből nem vonták ki, még Angliában is törzskönyvezik őket, maximum kiállításon Megfelelő minősítést kaphat. DE jelenleg ez is cáfolandó, számos kiállításon szerepelnek és kapnak is továbbra is bírálatot, és nem Megfelelő minősítést!
FCI egyenlőre nem hozott effajta döntést és remélhetőleg egyenlőre hanyagolja is a témát. Az is tény hogy a kiállítások világa sokkal nehezebb a cobolyokkal, de ne ez legyen senkinek a visszatartó erő:) Ha szereted a színt akkor bátran vegyél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!