Ha a kutyák 2x is "összeragadtak", abból biztos, hogy lesz kiskutya?
Drága gabriellike!
Egy kölyköt megvettél, hidd el, lesz helyette 10 másik. A szaporítók már csak így működnek, a haszonra mennek. És szerinted a 10-ből hány kerül menhelyre? A tapasztalataim alapján én úgy 8-ra voksolnék. Romániában pedig még rosszabb a helyzet. Majd a gazdi megunja, vagy a szaporító nem fogja tudni eladni, stb. És te ezt támogattad, most pedig tagadod. Milyen egy kétszínű vagy!
És ha a kutyád ideggyenge lesz, esetleg beteg, együtt élni nem lehet majd vele, ő is rövid úton menni fog a menhelyre jobb esetben.
a tenyésztő nem a szaporítás kizárólagos jogára vágyik, hanem a totális eltörlésére! de nem csak a tenyésztő, hanem az összes kutyaszerető ember is!
az írásaid alapján halvány lila löveted sincs róla, hogy milyen különbség tud lenni kutya és kutya között. a tenyésztőnek CÉLJA van, koncepciója, halad előre, nemesíti, jobbá teszi a fajtát, erre törekszik minden képességével. ha fontos valaki számára, hogy fajtatiszta kutyája legyen (hisz annak az adott fajtának a tulajdonságai fontosak számára), akkor nagyon nem mindegy, hogy honnan veszi meg.
nem mindenkinek csak társnak kell a kutya. mi pl. dolgozunk a kutyákkal, fontos, hogy eredményeket is érjünk el, hisz ez a sport lényege. eredményeket viszont ilyen-olyan, ismeretlen származású, vagy eredménytelen szülőktől származó kutyáktól hogyan várhatnánk? esetleg ha 100ból pont belenyúltunk egy őstehetségbe... nem hiányzik ez a fajta rizikó, inkább választottunk több olyan párosításból, ahol a szülők bizonyítottak, a vonal munkastílusa tetszett, és találtunk szimpatikus kiskutyát. eddig 100%-os a statisztikánk, mind beváltak. sajnálom a menhelyi kutyákat, de mivel konkrét célra kellettek az ebek, egyértelmű volt, hogy nem fogunk örökbe fogadni.
és rengeteg olyan ember akad még, mint mi, akiknek nem csak simogatásra kell a kutya, nekik is fontos, hogy minőségi állomány legyen a szeretett fajtájukból. ugyanis a lelenc ebeknek csak töredéke alkalmas arra, hogy 24/7-ben jószág mellett dolgozzon és tereljen, szolgálati rendőrkutya legyen, vércsapázzon, stb.
a szaporítás nem szól másról, mint létszámnövelésről, koncepció, eredmények és általában ismert felmenők nélkül. ez nem visz előbbre semmilyen fajtát sem, sőt, bedönti a menhelyeket, mert 200%-on működnek így is.
A menhelyi kutyák között a valóban fajtatiszta ebek száma az 5%-ot nem éri el. Igazi, normális tenyésztőtől pedig soha nem kerül kutya menhelyekre. Ennek egy indoka van, ezek a tenyésztők a szerződésben elővételi jogot tartanak fenn, pont az ilyenek elkerülése miatt, a kölyköket később is szemmel tartják állandóan.
Így kieséses alapon a menhelyi kutyák csak szaporítóktól származnak. Olyanoktól, akiket gabrielli támogat, olyanoktól, amilyen a kérdező és még számtalan más, hasonlóan gyomorforgató embertől. És az, aki szaporítótól vesz kutyát, majdhogynem olyan rossz, mint aki szaporít, és legalább olyan káros is.
Kedves gabrielli!
Ezt Te írtad egy válaszodban: "A menhelyekre nem az én kutyám kölykei fognak kerülni hanem azoké akik, sajnos, szegények most is az úton vannak és látom hogy vemhesek és szakad meg a szívem!!!"
Nem látod a fától az erdőt!
Megpróbálom érthetően elmagyarázni.
Vettél egy kölyköt Pet Shop-ból.
Azaz egy FELVÁSÁRLÓTÓL.
Aki SZAPORÍTÓTÓL vásárolja fel a kölyköket majd nem csekély haszonnal eladja neked.
Tehát kit vagy mit támogattál?
Megmondom:A kóbor kutyák számát növelted akarva akaratlanul is!Tudni illik a szaporító azt a kölyköt amit még a felvásárló sem visz el,hová teszi...azt a szukát amit már kizsákmányolt és már nem képes utódot hozni,hová teszi...azt a kant ami kiöregedett vagy kevés az életképes spermája,hová teszi szerinted?
Csak úgy lehet megállítani a szaporítót ha megállítod a felvásárlót...hogy lehet megállítani a felvásárlót?
Úgy,hogy nem a Pet Shop-ban veszel kutyát hanem Tenyésztőtől!
A levezetésedből az az egy hiányzik, hogy ha én mástól veszem meg a kutyámat akkor hogy tudott volna pont EZ hozzám kerülni? Fejtsd ki ezt is, légyszíves!
Komolyra fordítva a szót, talán párhuzamos dolgokat beszélünk. Egyelőre itt Erdélyben (nem romániában, mint sokszor leírtad, hanem Erdélyben!) amikor csippelni szerettem volna a kutyámat akkor az állatorvos azt mondta, hogy nem érdemes. Ő beteszi a csippet, de nyilvántartás még nincs, tehát gyakorlatilag értelme nem nagyon van a dolognak. Nálatok meg nem is lehet eladni kutyát ha nincs csippelve (legalábbis az szerint amit itt olvasgattam).
Mint már írtam, nem döntöttem hirtelem a kutyavásárrol, de ha visszagondolok, esküszöm hogy nálunk szaporító nincs, csak tenyésztő, mindenkit annyira aggaszt a kutya jövője, mindenki csakis fajtatiszta kutyákat árul, ha van türelmetek hívjatok fel hírdetőket, adok linkeket is ha akarjátok, tehát egyelőre ez van, én ebben kellett válogassak, talán ennek gy kellett lennie, de végülis elégedetten jöttem ki a buliból.
Amúgy nem az én kutyám ragadt össze, csak hogy tudjátok...
Tessék választani...milyen fajta,milyen színű,csomagoljam? [link]
Ez csak 1 a sok FELVÁSÁRLÓ közül itt még találtok párat.
Miért lennék?
Azért mert nem Erdélyben élek még tudok egy-két dolgot,hogy mi megy ott!
De ezen az oldalon amit belinkeltem találhatsz szaporítót is bőven!
Tehát nekem ne esküdözz,hogy Erdélyben nincs szaporító!
Mazsolázhatsz te is...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!