Ideggyenge kutya?
Két hónapja került hozzám ideiglenesbe egy hihetetlenül félős kutya. Retteg a férfiaktól, a legtöbb idegentől, a számára nem megszokott viselkedésű, kinézetű emberektől, a nagyobb kocsiktól. Minden idegen, ismeretlen zajra összerezzen, pánikba esik. Egy erősebb ajtó becsapódástól képes lenne kirohanni a világból.
Már az elmúlt 9-10 hét alatt is óriási változásokat értem el, sikerült több félelméből kioldani megerősítéssel, játékkal, kajával, a többi kutyám segítségével, de most holtpontra értünk. Egy ideje nem látok rajta változást, nem érzem, hogy fejlődne. Mivel valószínűleg elég hánytatott múltja volt, egy csatornából szedték ki, így jelenleg még semmi dominancia gyakorlatot nem kezdtem vele, még csak minimális szabályokat állítottam, nem akarom tovább nyomni benne a feszültséget, míg nem érzem, hogy eléggé bízik a környezetében, bennem.
Nem segítségre van szükségem, itt egyébként sem lehetséges hatékonyan. Szóval csupán akinek esetleg már volt hasonló problémája, hogy oldotta meg, valami módszert, tapasztalatot tudna írni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!