Ha nincs a kutyában chip azért büntetnek Magyarországon? Ha igen mennyibe kerül? Hogy teszik bele?
Vagyis ha nincs benne chipp akkor megbüntethetnek?
Igaziból van egy kutyus akit el szeretnék hozni valahonnan.Még csak képen láttam.Nem állatmeelyen van.
Nincs benne chipp.Kérhetem,hogy tetessenek bele?Vagy ha elfogadom a kutyust megbüntethetnek?
Nálunk a helyi rendelet kötelezővé teszi. 50.000Ft-os pénzbírságot szabnak ki, ha valaki olyan kutyát sétáltat, amiben nincsen és éppen szúrópróbaszerűen ellenőrzik is. (ez arra is igaz, ha a kutya elszökik, befogják és értesítik a hatóságokat).
Érdemes megnézni a helyi rendeletet. De az már törvénysértő, ha mikrochip nélkül vált a kutya gazdát, akár ajándék, akár vásárolt kutyáról van szó.
Honnan szeretnéd elhozni?
Menhely is, tenyésztő is csak chippel ad ki kutyát.
Tulajdonos váltás csak chippes kutya esetén lehetséges.
Értem nagyon köszönöm!Nem menhelyen van a kutyus.Írtam is.Feltűnt,hogy a menhelyi kutyusokat már úgy adják át az új tulajdonosnak,hogy be van ültetve nekik a chipp.
Az a kutyus amelyiket el akarom hozni,egy családnál van 2 éves.Most új gazdát akarnak neki keresni.Nem írták,hogy lenne benne chipp.De ha tényleg nincs benne akkor,így most már tudom,hogy bele kell tetetnem,ha elhozom.
Még egy kérdés.Ha már van benne chipp,akkor az átiratás újabb beavatkozással jár a kutyusnak?
Az átiratás mennyibe kerül?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!