Én 2 dobermannal őrző védőzőm. Szolgálati kutyák. Engedelmességgel és a kiképzéssel sem volt gondom.
2012. febr. 25. 19:26
2/20 anonim válasza:
Német juhász-rendőrkutya
Border colli-mentőkutya (pl: égő háznál)
Golden retriever-vakvezető
Labrador-drogkereső
Beagle-drogkereső
2012. febr. 25. 19:26
3/20 A kérdező kommentje:
Gondoltam nj-re de van aki azt mondja h a malinois sokkal jobb.
2012. febr. 25. 19:28
4/20 anonim válasza:
Német juhász, dobermann, malinois, óriás snaci, boxer, rottweiler stb. De én német juhászból és maliból láttam legtöbbet manapság.
2012. febr. 25. 19:30
5/20 anonim válasza:
A malinoist, főleg a k9, vagy kommandó használja. Nagyon temperamentumos, munkamániás kutya. Felépítésileg vékonyabb, könnyebb mint egy német juhász. De csak ha simán őrző védőzől, elég a német juhász.
Versenyre mali. Ma a követelmények a fajtának kedveznek. Persze, az nj-ben is van sok jó kutya.Nyomkövetésben pl az nj-k vannak jelen nagyobb számban. Dobermannal már nehezebb, mert nehéz igazán jót kifogni ma még. Roti megint csak a felépítése miatt kerül hátrányban a malik mögött.
2012. febr. 25. 19:35
8/20 anonim válasza:
munka vonalú német juhász
munka vonalú malinois
munka vonalú beauceron
munka vonalú rottweiler
munka vonalú óriás snauzer
munka vonalú dobermann
holland juhászkutya
ha nem akarsz versenyezni, akkor pit bull terrier és amerikai bulldog is alkalmas
esetleg, ha mázlid van boxerből is kifoghatsz jót, vagy cane corsoból
persze biztos vannak még fajták, amikkel el lehet érni IPO 3at és kimaradt a felsorolásból, de ezek talán a leggyakoribbak.
2012. febr. 25. 19:37
9/20 anonim válasza:
Szerintem a Német juhász az a tuti
2012. febr. 25. 19:42
10/20 anonim válasza:
a német juhász a le sokoldalúbb kutya a világon, és nagyszerű munkamániás is,
belga juhász szintén, de azt hallottam róla hogy egy emberes kutya, és a gazda kedvéért bármit megtesz, szintén nagyszerű munka kutya
doberman - munka kutya és örző-védő egyben! Szuper kutya, hihetetlenül gyors és okos!!!!!
LabraDOR,- inkább csak munka kutya, de ő is mindent megtesz a gazdi kedvéért, de örző védőnek nem alkalmas
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!