Mentette már meg a kutyátok az életeteket? Hogyan, és milyen fajta kutya?
Durva ez az utolsó történet. Okos kutya, hogy jelzett, bár gondolom ő is nagyon megijedt.
Nálunk anyukámnak "mentette meg" a volt kutyánk az életét úgy, hogy jött az autó, és anyám valamit nagyon nézett, a kutya meg tudta, hogy le kell ülni a padkánál, és csak akkor indulhat el, ha szólnak neki. Anyám meg hajnalban, kómásan nem figyelt (az egyébként 30-as övezetben száguldozó, egyirányú utcában szemből jövő) autóra, és lelépett elé, de mivel a kutya nem indult el, megrántotta a pórázt, és anyám visszalépett egyet, az autó pedig előtte pár centivel elhúzott.
egyszer engem pici mentett meg!
egyszer kint jatszottam es jott egy csomo kutya az egyik meg akart harapni de pici meg mentett
pici 8-9 evesen halt meg a pinceben le akart menni a pincebe hat leengettuk es amikor meg halt eltemettuk es meg egy kis keresztet iscsinaltunk neki nagyon jo kutya volt es az utan hogy meg akart harapni a kutya pici kovetett engem ahova csak mentem s hogyha idegen kutya volt ott ahova mentem mindig elkergette oket!
pici volt a kedvenc kutyam!
Amerikai staffordhiere kutyánk nem közvetlen mentette meg az én életemet, hanem a gyerekeimet gondozta és óvta mindentől. Ő egy szuka kutya volt, kissé makacs a felnőttekkel, de a gyerekeknek minden szavát leste.
Előfordult,hogy kiszöktek a fiúk a kapun, a kutya állt eléjük, és tolta vissza őket, hogy nem szabad a kapunál tovább jönni...Ha valaki idegen (kutya számára idegen) közeledett a fiúk felé 8mégha csak egy rokon, vagy egy szomszéd volt), a kutya a gyerekeim mellé állt és csak figyelt.
Egyik alkalommal egy erdélyi ismerősünk látogatott meg minket, aki csak jóhiszeműen megfogta a totyogós kisfiam kezét, nehogy fellökjék a kutyák, a stafi odament hozzájuk, és az orrával böködte, azt a kezét a barátunknak, amelyikkel a fiamat fogta. Mikor elengedte, a kezét a gyerkőcnek a kutya megnyugodott és elterelte tőle a kisfiam. Féltette őket mindenkitől...Sosem volt ilyesmire tanítva, de mindent megtett a gyerekekért. A 3 éves kisfiammal vittük sétálni, úgy hogy én a rotit vittem pórázon, ő meg a stafit. Sosem rántotta el, sosem engedetlenkedett a picivel...Bármit megtett volna a gyerekeimért...:(
Elég rossz környéken élünk és nagyon gyakran előfordul, hogy járókelőkbe kötnek bele! Komolyan mondom, volt, hogy ki se mertem lépni a házból, és egyszer be is törtek hozzánk (is).
Utána megelégeltem, vettem egy német boxert, még a boltba is vele járok. Soha nem tanítottam neki, de mégis tudja, hogy kik a rosszak és kik a jók, csak a szüleimnek és nekem engedelmes. Ha velem van, a marcona kinézete miatt még az út túloldalára mennek át előlem, egyszer sem mertek még a közelembe jönni míkor franky mellettem van.Ilyen értelemben a kutyusom minden nap vigyáz rám!
Sok nagy kutyus között az én törpém lehet vicces lesz :)
Munkahelyemen akartam kivinni a szobatiszta kutyám aki nagy hirtelen bepisilt(soha nem szokott)Éppen,hogy nekiláttam volna feltakarítani mikor nagy csattanást hallottam kintről.Egy autó ütközött be a szomszéd telekre át a kerítésen,fát kidöntve,pont ott ahol pisilni szokott a drágám.Ha nem wczik be akkor abban az időben pont ott vagyok és telibe talál minket a kocsi.Nem tudom,hogy ez életmentés e,de hálás vagyok neki.Egyébként ő egy mopsz kutyus :)
Budapesten a VII. kerületi Izabella utcában egy első emeleti lakásban lakott egy család egy nagy német doggal.
A lakásban tűz ütött ki, és nagyon gyorsan terjedt éjjel, rögtön hívták a tűzoltókat, stb. A nagy felfordulásban a család legkisebb tagja, egy pici lány bent ragadt a tűzben, de a tűzoltókon kívül - akik még nem értek oda - senki nem tudott bemenni az égő lakásba megmenteni a lányt.
A kutya meghallotta a kislány sírását, és gondolkodás nélkül bevetette magát az égő lakásba, hogy kimentse. A mentőakció sikeres volt, a kislány kisebb égési sérülésekkel kijutott, viszont a kutya olyan sérüléseket szerzett, hogy elpusztult.
A család hálája jeléül egy élethű nagyságú szobrot csináltatott a kutya emlékére, amely ott áll a mai napig és arra a lakásra néz, amelyben a tragédia történt. (Az Izabella u. és az Alsóerdősor u. találkozásánál lévő kis téren áll.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!