Melyiket válasszam?
Egy panelban élünk és a szüleim megengedték, hogy legyen egy KISkutyám.
A fajtával kapcsolatban a szempontok az alábbiak:
(rangsorolva)
1.mozgásigény: 8-3 óráig egyedül lenne (ilyenkor legyen nyugodt), utána viszont az övé lennék és akkor elmennénk futni egyet. Nyáron viszont a nagyinál a kertben lenne tartva: kötélhúzás, agility, frizbi, apportírozás, tóban pancsolás, bringás futás stb......
2.szőrápolás: nincs kozmetika
+max. 35 cm-es
Előre is köszi a válaszokat!
az a gond, hogy én amúgy nyugodt kutyát szeretnék, viszont amikor lemegyünk nagyihoz, olyankor "tengek" az energiától és szeretném ezt a kutyussal együtt "kiélvezni".
+itt van olyan barinőm, akivel sokat kutyázunk (neki egy spániel-újfunlandi keveréke van) többek közt: futás, kötélhúzás, görkori.........
Ezért is szeretnék egy ilyen "kétarcú" kutyát.
Jáá ez milyen cuki! Még Én is örökbe fogadnám, ha nem lenne már egy kutyám.
A menhelyi kutyákkal az a baj szerintem, ha ennyire speciális tulajdonságokkal rendelkező kutyát engedhet meg agának a kérdező, hogy a többségnél már csak saccolni tudják, hogy milyen fajta lehet benne...és nem tudják pontosan megmondani, hogy hogy fog viselkedni, hogy melyik fajtából miylen tulajdonságot örökölt.
Csak egy kis érdekesség:
Mielőtt megkapom a kutyust, előtte 5 kerek hétig egy Bp. közeli menhelyen fogok dolgozni.......és ott, ha meglátom az egyikben "életem nagy szerelmét", akkor őt fogom a fajtatiszta helyett elhozni.
Tehát valószínűbb, hogy egy menhelyim lesz, mint egy fajtamentős.
A fajtatisztákban azér' gondolkozom, mert a fajtamentősöket is sajnálom, amúgy ilyen fajtákra gondoltam:
basset hound, foxi, welsh springer spániel, pembroke welsh corgi, boston terrier, csivava, cavalier king charles spániel, papillon vs. phaléne, törpe pincser, whippet
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!