Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen kutya kéne nekem?

Milyen kutya kéne nekem?

Figyelt kérdés
Az a helyzet,hogy kint tartanám.Nyáron persze egész nap együtt lennénk,de amikor suliba vagyok akkor 1-2 órát tudok vele lenni naponta.Én valami nagyobb kutyára gondoltam,de kistesóm is van(3éves) szóval nem lenne annyira szerencsés...Mondjuk egy nagyobb kutyát el lehet tartani egy gyerek mellet?(huskyt szeretnék de...)

2012. febr. 25. 13:59
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:

Ilyen feltételek mellé nem ajánlanék kutyát neked. Nem a kistesó miatt, hanem a foglalkozás hiánya miatt. Napi 1-2 óra édeskevés neki. Ha benti kutya lenne és emellett a napi 1-2 óra aktív foglalkozás mellett veletek lehetne mindig, az más helyzet, de pl. egy huskynak a napi 1-2 óra mozgatás kevés lehet.

Ismered a kutyák 10 parancsolatát?

Ez az egyik közülük:

"Ne légy rám sokáig mérges és ne büntess azzal, hogy sokáig bezársz valahova. Neked megvan a saját munkád, a saját környezeted és a barátaid. Nekem csak TE vagy."

Ha kutyád a kertben nőne fel, ilyen kevés foglalkozás mellett, nem lenne boldog kutya.

Egyébként is egy nagytestűt eltartani havonta nem 1-2000 Ft.

2012. febr. 25. 14:06
 2/17 anonim ***** válasza:
46%
Nem való neked kutya, ha ennyit tudnál foglalkozni vele.
2012. febr. 25. 14:08
 3/17 anonim ***** válasza:
Plüsskutya.
2012. febr. 25. 14:08
 4/17 anonim ***** válasza:
Én sem ajánlok neked kutyát..ennyi foglalkozás nagyon kevés neki..főleg egy huskynak..minden kutya emberközpontú..imád a gazdijával lenni de nem egy-két órát hanem egész nap..
2012. febr. 25. 14:09
 5/17 anonim ***** válasza:

Ha nem egy rossz környéken éltek, ahol mindennapos a betörés, akkor 3 éves gyerek mellé csak kistestű kutyát válasszatok, maximum Goldent.

Egy kutya amúgy sem elég, a betörők ellen min. 3-4 nagytestű kutya kell. Jelzőkutyának meg elég egy Csivava is.

2012. febr. 25. 14:12
 6/17 anonim ***** válasza:

Nem értem mi a bajotok, másnak sem jut több ideje munka/suli mellett egy kutyára, és mégse mindenki engedi be a házba. Ilyenkor érdemes két kutyát tartani, hogy amikor a gazdi nem ér rá, ők legalább elszórakoztassák egymást.

Egyébként én kifejezett nagyobb testű kutyát ajánlanék kisgyerek mellé, sokkal gyerekszeretőbbek, mint egy kis termetű kutya. Persze, a nagy kutya fellökheti játékból a gyereket, viszont egy kisebb dög egyből le is harapja a kezét, ha a gyerkőc elkezdi nyúzni.

2012. febr. 25. 14:21
 7/17 anonim ***** válasza:
Nálunk a kutya családtag, ezért nem tudok azonosulni az olyanokkal, akik akkor látják a kutyájukat, amikor enni visznek neki és jó esetben egy órát foglalkoznak vele. Nem csak azt kell nézni, hogy nekünk, embereknek mi a jó, hanem a kutya is boldog legyen. Egy kutya pedig akkor a legboldogabb, ha a gazdája közelében lehet.
2012. febr. 25. 14:38
 8/17 anonim ***** válasza:
2012. febr. 25. 14:40
 9/17 anonim ***** válasza:
41%
utolsóval értek egyet!! nagyobb kutya, és bőven elég napi 1-2 óra foglalkozás vele. Egyébként is mivel h kinti lesz, majd lefoglalja magát a járókelőkkel, tücskökkel, bogarakkal, esetleg ha van cica azzal. nem kell félteni, őszintén nem sok embert ismerek, aki ennyit foglalkozna a kinti házőrző kutyájával (senkit), amúgy meg sztem ha nem egy csivavát szeretnél, vagy vmi szobakutyát, az az állatkínzás, ha valaki panelban tartja, az ám neki az ingerszegény környezet, mikor dolgozol s senki nincs otthon! a kutyának kint a helye! Boldogabb is akkor! Lehet lepontozni! :D
2012. febr. 25. 14:42
 10/17 anonim ***** válasza:
utolsó előttivel*
2012. febr. 25. 14:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!