Olyan állatmenhely címet szeretnék ahová nemrég született 9 labrador-puli keverék kiskutyáinkat majd elvihetnénk. Kell fizetni ha menhelyre adom a kutyusokat?
Nem akarlak bántani csak azért írom ezt le,hogy azért legyen egy kis lelkiismeret furdalásod mert szerinted te nem vagy felelős.
Állattartási törvényben szerepel:kennelt a szomszédoktól azaz telekhatártól legalább 2 méteres távolságot be kell tartani,a kennelt a szomszéd felől élősövénnyel, illetve más takarással kell ellátni.
Amennyiben ezt a távolságot betartod a kennel építésekor akkor a szomszéd kutyája nem tudott volna meglepni 9 gyönyörűséggel csak abban az esetben ha a vérvonalában szerepel Bat Man.
Tudhatnád, hogy ha egy szuka tüzel, a kan mindent megtesz azért, hogy párosodjanak, szétszed, átmászik, keresztülugrik bármin!!!Azzal, hogy te bezártad a kennelbe a kutyád még nem vagy felelős állattartó!
Az viszont egy becsülendő dolog, hogy nem verted agyon a kiskutyákat, vagy nem dobtad ki őket az utcára egy szatyorban! De hogy ez ne fordulhasson elő még egyszer ivartalanítsd a kutyádat!!!!Akkor már teszel egy lépést a felelős állattartás felé!
"Az ivartalanításról is hallottam már,csak éppen nem akartam ivartalanítani a kutyámat mivel egyszer szerettem volna egy ugyszintén labradorral bepároztatni."
Nahát, ehhez azért kell bőrnek lenni az ember arcán, vastagnak mint a rinocéroszé...... Egy TALÁLT kutyával akarsz szaporítani???????
Na jó, megpróbálom visszafojtani a dühömet...
Talált kutyát kérlek ne akarj pároztatni. Fogalmad sincs a felmenőiről, és nem is értesz hozzá. Ezenkívül mivel a
Lemaradt a vége. Mégegyszer:
Na jó, megpróbálom visszafojtani a dühömet...
Talált kutyát kérlek ne akarj pároztatni. Fogalmad sincs a felmenőiről, és nem is értesz hozzá. Ezenkívül mivel a kutyádnak nincs törzskönyve, így nem számít fajtatisztának. Tehát ha fedezteted egy labradorral, akkor a kicsik is keverékek lesznek. Mit fogsz csináéni a kölykökkel? Ők is mennek a menhelyre?
Mi van velünk? Talán inkább mi van veled?
És nem, nem csináltam mindent jól... de egy élőlényt sem juttattam még menhelyre. És nem is fogok.
Ha a családban kellettek volna a befogadott labrador-másik labrador kiskutyák, akkor kelljenek a befogadott labrador-szomszéd szupermen kennelmászó kutyája kiskutyák is! ha már egyszer ennyire felelős mindenki a bandában.
a többiek a lényeget már elmondták: vemhesen kellett volna ivartalanítani. 9 kölyköt nem szívesen fogad be egy menhely se, de FB, google a barátod. Amúgy meg a születésükkor is el lehetett volna altatni őket, mondjuk egyet hagyni és akkor se itt menne a balhé. Tudom, ez szörnyű megoldás legtöbbünk szemében, de aki járt már menhelyen, az megérti, miért mondom. Szóval kedves kérdező, fogd a fényképeződet, fotózd le a kiskutyákat, pakold fel minden portálra és egyebekre, aztán várd a csodát! Ha a szuka már nem szoptat vidd el ivartalanítani! És ne felejtsd el beoltatni, féreghajtani és bechippeltetni mind a 9 kölyköt! Ezt a labrador-másik labrador kölykökkel is meg kellett volna tenni, számold csak ki 9 kölyöknél az mennyi. sok szerencsét és remélem minden kutyunak jó gazdija lesz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!