Lenne néhány kérdésem! (? )
Budapesten élek, eddig mindig olyan helyekre vittem sétálni a kutyám, ahol láttam hogy nincs senki, csak egy puszta.
Kiderült ez magán terület (Igaz nincs sehova kiírva, plusz nem csak én járok oda)
Most nincs hova vigyem sétálni.
1 .XVIII-kerületesek, ti hova viszitek a kutyátokat? Ami lehetőleg nincs olyan messze.
2. Behíváshoz sípot használjak, vagy szimplán én kiabáljak? Ha sípot, akkor ultra hangosat vagy simát?
Most rögtön ezek a kérdéseim jutottak eszembe, akik tudnak rá válaszolni(és meg is teszik) azoknak köszönöm:).
Köszi a választ:).
Nekem Border Collie keverékem van. Akkor maradok a "kiabálásnál":)).
Nekem két Border Colliem van. Bár nem vagyok szaki és még budapesti sem, de simán megy náluk a behívás. :) Nálunk annyira össze vannak nőve a kutyák, hogy mindig egyfelé mennek egymás után szépen, ha kiabálok rögtön jön vissza mindkettő. Iszonyatosan okos kutyák, már arra is visszafutnak, ha annyit kiabálok, hogy "hol vagytok?/hova lettetek?" pedig erre aztán sosem lettek tanítva. :)
Ahogy előttem mondták, a síp nem annyira jó, mert másnak is lehet ugyanolyan. Inkább kiabáld a nevét és hívd magadhoz, az az "egyedi". :)
Én meg veszprémi vagyok, és pincsi keverékem van, de nyúl lábakkal, mert 2 perc alatt eltűnik iszonyatos futással. :D
Szóval én úgy hívom be, hogy kiabálom a nevét és hogy gyere. "Lizi, gyere,gyere,gyere..." meg apró rövid füttyjeleket találtam ki neki, senki nem hívja így a parkban a kutyáját csak én. Megtanulta hogy az az ő hívása és jön. Bár néha alkalmi süket, ha más veszettül érdekli. Inkább attól kell őt félteni hogy kifut az autó elé ha az út másik oldalán számára kedves ismerőst lát... :(
A border colliek rendkívül értelmes kutyusok, még ha keverék is. :)
Köszönöm a válaszokat:)).
Igazatok van, a hang az egyedi, és nem szeretnék az enyémen kívül még 20 kutyát oda hívni.
Amúgy tényleg nagyon okos, bár Németjuhász és Border Collie keverék, gondolom ezért is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!