Hogy győzhetem le a félelmemet?
Régebben egyáltalán nem féltem a kutyáktól,sőt még a kóbor kutyák mellett is gond nélkül elsétáltam,van h meg is etettem őket.
Viszont,pár hónapja megharapott egy kutya,de úgy h a ház kapuja nyitva volt, én meg elmentem előtte és az nekem rohant. Azóta,ha meglátok egy kutyát az utcán,akár pórázon,akár nélküle szörnyen megijedek. Attól félek, h megfog harapni. Vagy ha egy ház előtt elmegyek, és meglátok egy nagyobb kutyát a kerítés mögött,akk is inkább átmegyek az út másik felére.
Valamelyik nap, hazafelé jöttem és egy hatalmas németjuhász keverék(cigányoktól jött) követtett egy hosszú útszakaszon.De annyira rám volt tapadva h többször is a sarkamra lépett. És én annyira féltem tőle,pláne mikor elkezdet ugatni a többi kutyára,akik a kerítésen belül voltak. Már majdnem bőgtem,annyira féltem h megfog harapni. Szerencsére az utca végén meglátott egy másik lányt és őt kezdte el követni. Mit tehetek én ilyen esetekben? Rászólni egyszerűen nem mertem,féltem h nekem ugrik.
De csak más kutyájától félek, a sajátométól,rokonjaimétól egyáltalán nem.
Mit tegyek? Vegyek egy nagyobb kutyát,aki majd elkísér mindenhova?
18/l
megértem a helyzetedet, teljesen, én is átestem ezen.
mióta járni kezdtem kutyák között élek, óvodás koromban már kutyakiállításokra jártam (vittek a szüleim), most is vannak kutyáim, szóval egészen addig a pillanatig nem tudtam megérteni, hogy az emberek hogy tudnak fóbiásan félni a kutyáktól.
aztán megtörtént (az én hibámból!) az egyik rokon kutyája megharapott. nem volt súlyos, de utána közel egy évig éreztem ezt a furcsa görcsöt a hasamban, mikor új kutyával találkoztam, szó szerint erőszakot kellett venni magamon, hogy hozzájuk merjek érni. szerencsére a sajátoktól nem féltem akkor sem, de szörnyű volt az az állapot, ahogy a józan eszem küzd a belső félelmeimmel.
tudtam, hogy hogyan kell viselkedni egy ismeretlen kutyával, hisz előtte ezerszer történt már ilyen, de mintha ólomból lettek volna a kezeim :S nehéz volt megállni, hogy ne kapkodjak félelmemben, ha a szeme egy picit is megrebbent... túl kell lépni rajta. hagyj magadnak időt, hogy ülepedjen a dolog, aztán kezdj újra nyitni a kutyák felé. nem azt mondom, hogy az utcán csavargó kutyákkal barátkozz, hanem ismerősök - biztosan jámbor, jól nevelt - állataival. ha tényleg szeretnéd, hogy elmúljon, akkor tégy ellene, és hidd el, el fog múlni!
Megértelek. Engem megtámadott pár hónapja egy amstaff, aztán 2 napa rá egy kau,akit úgy kellett légpuskával lelőni rólam. Bajom nem lett, volt annyi lélekjelenlétem,hogy a füleibe kapaszkodva toltam arrébb a fejét. Ezek után nem mertem egyedül még utcára se menni.Nekem berni pásztorom van. Mindennap barátok kísértek sétáltatni.Rendszeresen bepánikoltam,sokszor már egy foxitól is megijedem
Aztán kaptam a páromtól egy paprika-sprayt, és vittem magammal mindig valami botot,bicskát, akármit.
Már szerencsére nagyjából elmúlt a félelem,de ha látom,hogy egy kutya döngeti a kerítést,már érzem,hogy remegek.
Szerintem ez jó ideig el fog tartani.
Akezdet, szerintem,hogy keress valamit,ami biztonságérzetet ad. ( paprika-spray,vagy ilyesmi ),és hiába félsz,mozdulj ki.
Nekem sokat segítettem abarátaim,mert bizony volt,hogy annyira pánikba estem,hogy ők kaptak el, fakadtam sírva,stb.
22/l
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!