Kis lakásba szeretnék első kutyát,21 éves egyetemista fiú, mit ajánlotok? Régóta foglalkoztat a téma, sokat utánaolvastam, most kezdtem a Kutyaiskola c. könyvet.
Köszönöm a további válaszokat!
Nekem fontos szempont, hogy külsőre is tetszen egy kutya, a bichont nem érzem hozzám valónak. :)
A staffordshire bullterrier tűnik most a legjobb választásnak, sok jót olvastam róla, méretben is valamivel visszafogottabb és az alkata is tetszik.
Mivel neked ez tetszik, ezért nem is próbálok ajánlani más fajtát, de esetleg kölyök helyett egy fiatal felnőtt-felnőtt kutyával könnyebb dolgod lenne. Sajnos elég sok a leadott, elkóborolt... menhelyeken, fajtamentőknél. Úgyhogy ha csak a kinézethez ragaszkodsz, de ahhoz, hogy kicsi korától te neveld és hogy legyen törzskönyves nem, akkor nézz szét az örökbe fogadható kutyák közt is.
Amúgy meg nézz ki pár tenyésztőt, beszélj velük, látogass el hozzájuk és nézd meg hogy a való életben is tudnál e bánni egy ilyen kutyával, ajánlanák e ők is nyugodt szívvel ezt a fajtát.
Szerintem kellő határozottsággal és következetességgel nyugodtan bevállalhatod első kutyának is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!