Féreg volt a 4 hós westienk kakijában (döglött férgek), azonnal kapott féreghajtót. Amúgy rendszeresen volt féreghajtva, az anyja is. Mitől kaphatta? Vagy kutyáknál ez "normális"?
Szia! Kölyök kutyusokat érdemes havonta 1x féregteleníteni, 6 hó felett 2 havonta, egy év felett negyedévente.
Sétánál az utcán kóbor kutya kakitól simán elkaphatják.
A múltkor le voltam döbbenve, vidéken lakunk ugyanis, és séta közben bizony találkozunk mi is egy-egy kupaccal. 10 kupacból 8-ban kifejlett férgek voltak, földigiliszta nagyságúak.
Azóta még jobban figyelek, nem nagyon engedem szegény kutyámat szimatolgatni a fűben, inkább az aszfalton sétálunk.
Üdv.
Ja! Még annyit, ha férget találsz féreghajtás után, ismételni kell a kezelést okvetlenül. Az állatpatikában
elmagyarázzák majd!
Szia! Első vagyok! Nem tudálékoskodni akarok, de úgy tudom, férgesség esetén 1 hét múlva kell ismételni. Utána meg már a rendes következőt adni, az utolsó beadásától számítva.
Ha akkor is sok a féreg, azt is ismételni, bár igen kicsi a valósznűsége./hacsak stikában nem eszi meg a kakiját a kutty, erre vigyázni kell nagyon/
Üdv.
igen vannak fajspecifikus férgek, de az nem feltétlenül számít.. vegyünk egy példát: van bolha.. macskabolha, kutyabolha, emberbolha, stb.. elpusztul a macska, a bolhák elhagyják a testet, nincs a közelben macska.. felugrálnak a kutyára,vagy emberre... ugyanez van a férgeknél is.. egyes férgek(peték) a gyomorba kerülnek, onnan elfúrják magukat az erekbe és onnan táplálkoznak, gyakran trombózis alakul ki, legveszélyesebb ha az agyba vagy szívbe kerülnek be.. más férgek a gyomorból a bélbe kerülnek, átfúrják a bél falát és onnan táplálkoznak.. szaporodáskor kimásznak a végbélből a kutya fenekére, és ott rakják le az ivadékaikat.. ettől van az,ha a kutya a fenekét húzza a földön..
szóval: a táplálékban, fűben stb. lehetnek peték, tehát így könnyen elkaphatta..
gyerekekre jelenthet-e veszélyt.. háát.. érdemes tőlük kérdezgetni,hogy nem viszketnek e valahol, nem szokott fájni a pocijuk...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!