Kertes házban lakók! Ti mit csináltok az ürülékkel?
Nemsokára költözünk panelból kertesbe. Idáig teljesen tiszta sor volt, hogy leviszem a kutyák és összeszedem utána a piszkot, majd az erre kijelölt tartóba bedobom.
Valószínű hogy az első időkben kevesebbszer tudom majd sétálni vinni, ezért elkerülhetetlen, hogy ne piszkítson a kertbe. De ha a kertbe csinál, akkor azzal mit tegyek? Az, hogy a többi szemét közé dobjam be, valahogy nagyon nem szimpatikus.... Ti mit csináltok?
ZOL!
Csak hogy tisztában legyél a dolgokkal, rákerestem az erre vonatkozó rendeletre, amely külön kitér erre. A kukákba háztartási szemét helyezhető.
"Nem minősül háztartási szemétnek:
- az emberi ürülék,
- az állati hulla és trágya,
- jég, hó, sár,
- az épület megrongálásából, bontásából, vagy javításából származó nagyobb - 25 kg-on felüli ¬mennyiségű anyag,
- tűz és robbanásveszélyes, mérgező, illetve fertőző anyag,
- minden tárgy vagy hulladék, amelynek elhelyezése - terjedelménél vagy súlyánál fogva - a szemétgyűjtő edényekben, zárható nylon vagy papírzsákban nem lehetséges,
- minden olyan egyéb anyag, eszköz vagy tárgy, amely a szemét szállításánál, felrakásánál az emberre, állatra vagy járműre veszélyt jelent, így pl. nagyobb méretű szúró vagy vágóeszköz."
12-es!
Nem írtam, hogy egyetértek ezzel, de ez a rendelet. Ha megszeged akár meg is büntethetnek, vagy otthagyhatják a kukádat a házad előtt, nem kötelesek elvinni.
általában a kutya piszkot fehér vagy fekete kis zacskóba lehet rakni.. nem hiszem hogy mondjuk a kukás elkezdene turkálni az ember szemetében hogy aha pelenka! akkor ez itt marad! vagy mi van ebben a fekete zacskóban?:D
megmondjuk főzésnél a levágott kövér hús vagy mócsing az minek számít? :D szóval ez a rendelet a szokásos nesze semmi fogd meg jól.. (nyáron a kuka meg mástól is büdös nem csak a kutya kakitól szóval...)
Mondhatom erre hogy Magyarország, én így szeretlek? vagy ez máshol is így van? :D
Én be sem zacskózom. A tetején van néhány zacskó, amit vasárnap kiviszünk. Hétfőn reggel jön a kukás, felemeli a tetejét, a többit már nem látja, mert a gép csinálja.
Ha állati tetem sem lehet benne, akkor mit csináljak a csülökcsonttal?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!