Shar pei szobában vagy szabadban végezze el legalább a kisdolgát?
Nem akarlak megbántani, de én pedig a kutya szemszögéből szerencsésebbnek tartottam volna ha nem kerül a lányodékhoz ha ilyen körülmények állnak fenn.
Egy lakásban tartott kutyának kell az állandósság, rendszeresen ki kell vinni futtatni és a dolgát elvégeztetni. Egy lakásban tartott kutyának napi min. 1-3 óra intenzív mozgásra van szüksége. Ezt meg tudják adni neki a lányodék?
Tudod hogy fog a lakás kinézni és milyen szagok fognak terjengeni ha nem lesz szobatiszta a kutya? Undorító lesz.
Rendszeresség kell neki, arra beáll. Az enyém is óramű pontossággal tudja hogy mikor jön el az idő amikor megyünk. Napi 3-szor viszem le, és 2 séta közt még egyszer sem fordult elő hogy kínjában bepisilt volna.
Kedves utolsó: a kutya 8, nyolc(!) hetes :) Azt akarod, hogy kiengedjék a szabadba és összeszedjen valamit, ott pusztuljon el ilyen fiatalon?
A kutyát csak akkor szabad kivinni, ha már megkapta minden, azaz az ÖTÖDIK oltását is. Ez 10-12 hetes kora körül lesz.
köszi a válaszokat, jöhetnek még a vélemények.
kedves 2. én sem akartam a kutyát, szerintem sem volt jó ötlet, próbáltam őket lebeszélni, de amint kiderült, hogy a tenyésztő el akarta volna alatatni a jövő héten, akkor természetesen másként vélekedtem. mi itthon vagyun napközben be tudunk segíteni, ha kell, de szeretném ha ŐK gondoskodnának a kutyáról... azért szerintem ha neked naponta csak 3x lenne szabad pisilni, neked sem lenne könnyű az életed. erről szól a kérdésem éppen.
A tenyésztő??
Csak átmeneti megoldásnak jó az alom, vagy a leteríthető pelus, mindenképpen át kell szoktatni kintre. Akinek annyi ideje sincs, hogy a kutyáját levigye vécézni az tényleg ne tartson kutyát. Ez a minimum minimuma.
Kedves 3. válaszoló!
Tisztában vagyok azzal hogy 8 hetes a kutya, de én a távolabbi kilátásokat helyeztem előtérbe amikor már nem 8 hetes lesz, hanem több hónapos, esetleg éves...
Akkor is így él majd szerencsétlen állat?
Kérdező!
Nem fogok veled vitába szállni a pisilést illetően, látom nem érted. 3-szor viszem le, ezalatt a 3-szori alkalommal valamikor 1-2, 2és fél órát is futtatom. Gondolhatod hogy nem napi 3-szor pisil. Minden egyes alkalommal kiengedi a csapot bőven a nagy séták alkalmával.
És a tenyésztő akarta volna elaltatni? Már ne is haragudj de ez nonszensz. Nem azért tenyészti hogy megszabaduljon tőle.. hanem hogy jó pénzért eladja. Na lényegtelen.
Akkor is azt mondom, lakásban az tartson kutyát aki felelősséggel tud róla gondoskodni és az nem lesz kínzás annak az állatnak!
Ezt a "folytont" csak alvás közben érted? Mert az normális, a miénk is horkolt egyfolytában :D
Ha ébren lévő állapotban is szuszog, olyan, mintha nehezebben menne bele a levegő az orrán, akkor menjetek vele állatorvoshoz, nehogy baj legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!