Mi a véleményetek? Szerintetek melyik a legagresszívabb és melyik a legkedvesebb kutyafajta?
Igaz, hogy a fajta ad egy bizonyos alapot, de egy kutya sem agresszív magától.
Kaukázusival nincs tapasztalatom, de az említett kuvasszal és vizslával van. Nálunk most a vizsla a legproblémásabb, legkötözködőbb, ha kaját szagol ront rá arra aki a legközelebb áll hozzá (még új a csapatban). A kuvaszunk jámbor jószág pedig közel sem foglalkozunk vele annyit.
Legagresszívabb fajta szerintem a pitbull terrier.
Legbarátságosabb havanese.
Én rengeteg kutyával találkoztam. Voltak köztük neveltek, kidobott menhelyiek is. De egyhangú választ kaptam:
Legbarátságosabb: Akármilyen furcsa is, de minden esetben a harcikutyák, a pittek, bullok voltak.
Legagresszívebbek: A juhászkutyák. Ennek nem tudom mi az oka.. talán a vérükben van a szabadság, a vándorlás, és hogy a munkájukon kívül nem parancsolnak nekik..
Kedves hozzászólók és kérdező. Remélem bennetek nem él az elfásult, buta tudat, miszerint a harcikutyák agresszívek. Kiábrándítalak benneteket, azok a legkedvesebb kutyák. Nyalisak, vidámak, hűségesek, tűrik a gyűrődést, főleg gyerekek mellé tökéletesek, jó neveléssel persze, ahogy minden kutya. (: És ha eszetekbe jutna a félelmetes multjuk figyeljetek csak: Arra lettek tenyésztve, hogy harcoljanak. Kutyákkal és, hogy hűségesek legyenek a gazdájukhoz, akár harc közben is könnyedén benyultak hozzájuk és szédszették őket. Emberre nem támadhattak. Ezek ellenére azt tapasztaltam, hogy a többi kutyával való kapcsolatuk is jobb mint a többi kutyáé, mert játékosak. Csak ajánlani tudom. Persze, nevelés, nevelés, nevelés!!
Még valami: 4 kutyám van.
Egy pincsi: ő a legagresszívebb.. ez van.. ha felidegesítik, még engem is megharap, szerencséje, hogy nem fáj, hanem elröhögöm magam. (Nyugi, nem idegesítem, de van amire érzékeny, pl. fürdetés)
Egy golden: Amíg ő volt a főnök, nagyon agresszív volt. Engem is majdnem megharapott, persze nem unaloműzésből, hanem fésültem és meghúzódott a szőre.
Egy bukovinai juhászkutya: Nagyon kedves kutya, ha nem nyulsz hozzá. A fejét is simogathatod, de ha meghúzod a hátsófelén a szőrét, elszakad a mézesmaddzag. Egyszerűen nem az a simogatós öleb. Egy komoly kutya, játszani se láttam soha.
És egy Pit keverék: Végtelenül barátságos. Szinte mindenkinek örül, és összenyalogatja még azt is, akire torkaszakadtából ugat. Akármit csinálhatok vele, egy szava sincs, maximum behúzott farokkal szalad a helyére. A gyerekeket és a többi kutyát pedig imádja :D
És igen, mind megvoltak nevelve, de van, ami a személyiségükhöz tartozik. Van amit nem lehet belőlük kinevelni, nem csak ők kell tanuljanak, mi gazdik is. (:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!