Milyen középtermetű kutyát lehet lakásban tartani? Tehát valamilyen nyugodtabb vérmérsékletű fajtára gondolok itt, aki nem szedi szét a lakást. És magára lehet hagyni órákra is.
én a kutyám lefárasztására napi 2-2.5 órát szánok. ő az enyémre napi 4-5 órát :)
viccet félretéve: szerintem a kérdező egy nem túl nagy mozgásigényű, középtermetű, lakásban tartható kutyára gondolt. természetesen minden kutyára kell időt és energiát szánni, de azért nem mindegy, h egy vizslát vagy egy bulldogot kell-e lefárasztanod nap mint nap. szerintem te kérdező az utóbbinak épp ideális lennél.
Mit szólnál egy agárhoz? Sokan azt hiszik, hogy hihetetlen nagy mozgásigénye van, pedig 15 perc alatt sprint, aztán órákig alszik a kanapén :)
Ha napi 3x leviszed 20 percre, az neki tökéletes :) A lakásban nyugodt, kint felpörög, száguldozik egyet, aztán több óra alvás :)
Nekem először nem tetszettek az agarak, én a széles pofájú kutyákat szeretem (nekem bullmasztiffom van - egyébként mozgásigényre javasolnám őt is, neki elég lenne a napi 1 óra, de mivel közepes testűt szeretnél, így kilőve), de aztán változtam és egyre jobban tetszenek az agarak is.
A napokban nézegettem a menhelyen lévő kutyákat és egyből beleszerettem egy agárba, ha kicsit nagyobb lenne a lakás, komolyan elgondolkodnék a dolgon.
Nézd meg őt, szerintem nagyon édi pofija van :)
Alkatra-súlyra-pofira mi lenne az elképzelésed?
Egyébként én is panelban vagyok a bullmacimmal, nagyon nyugodt, ahogy írtam, napi 1 óra séta bőven elég neki :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!