Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » 3,5 éves tacskó keveréket...

3,5 éves tacskó keveréket lehet tanítani?

Figyelt kérdés
Van egy 3,5 éves tacskó keverék kutyusunk és érdekelne, hogy ilyen korban is ellehet kezdeni a tanítgatás? Láttam, hogy árulnak ilyen klikkert, amivel meg lehet könnyíteni a dolgot, de nem tudom ilyen idős kutyánál érdemes-e belevágni?
2012. febr. 17. 11:51
 1/8 anonim ***** válasza:
79%

Akár 10 éves kutyát is lehet még tanítani, csak akkor már nehezebben megy.

A 3,5 éves nem egy idős kutya, még fiatal. Nem annyira egyszerű a képzése mint egy kölyöknek, de korántsem nehéz a felfogása. :) Szóval hajrá, klikkerrel biztos egyszerű lesz! :)

2012. febr. 17. 11:53
 2/8 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszod! :) Megyek és veszek is egyet.
2012. febr. 17. 11:54
 3/8 anonim ***** válasza:
Soha nem késő, a kutya nagyon tanulékony állat. Igaz, kölyök korban könnyebb, de ebben a korban is ugyanúgy lehet tanítani.
2012. febr. 17. 11:57
 4/8 anonim ***** válasza:
Használjatok jutalomfalatot is, a legtöbben párizsit, sajtot, virslit szoktunk apró kockákra vágni :)
2012. febr. 17. 11:57
 5/8 A kérdező kommentje:

Igen mindeképpen jutalomfalattal gondoltam.

Esetleg nem tudtok olyan oldalt, ahol részletesen le vannak írva ilyen dolgok,hogy mit hogyan kell pontosan. Pl ha azt akarom, hogy üljön le, nyomjam le csak a seggét? :)

2012. febr. 17. 12:02
 6/8 anonim ***** válasza:

Itt mindent megtalálsz és igyekeztek olyan módszert kitalálni, ami nem ellenkezik a kutya akaratával (tehát pl. ahogy te is írod, az ül-t nem úgy tanítják, hogy lenyomják a fenekét, hanem úgy, hogy külső behatás nélkül üljön le, ha esetleg mégse megy, akkor jön ez a verzió, amit te írsz)...

* Automatikusan eltávolított tartalom.
2012. febr. 17. 12:05
 7/8 A kérdező kommentje:

Okés, nagyon köszönöm a válaszokat!

Sokat segítettetek!

2012. febr. 17. 12:10
 8/8 anonim ***** válasza:
Az én kutyám könnyen tanult, de minél idősebb volt, annál könnyebben tanult! Szóval a kor nem lehet akadály, én csak ezt akartam írni, mert az előttem szólóak már mindent leírtak. Csak arra vigyázz, hogy csak az elején használj jutifalatot, mert könnyen hozzászokik és nehogy csak azért csinálja, hogy kapjon vmit. Később rátérhetsz a játékra(labda vagy amit szeret).
2012. febr. 17. 12:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!