Lehet-e fedeztetni angol cocker spániel egyszínűt többszínűvel?
Egyet leszögeznék! nem akarok szaporítani, sem tenyészteni, csak egy egyszerű kérdés, mert úgy tudom volt erre tiltás, de hallottam h eltörölték.
+ sok szaporítónál lehet ilyet látni, pl, fekete egyszínű egy blue roannal.
Tudtok erről valamit?
Szerintem lehet, nem is hallottam, hogy lenne valami korlátozás.
A merle színű kutyáknál van, hogy két ilyet nem szabad összerakni, de ez a szín a spaniknál nem játszik.
Illetve a német dognál van, hogy harlekint harlekinnel nem szabad.
Ezek mind egészségügyi oka van.
Úgy tudom, egyik spánielre jellemző szín sem problémás.
Keresgéltem egy darabig,hogy ne írjak hülyeséget, mert nem mélyedtem bele, csak az tűnt fel, hogy tenyésztőknél általában külön veszik a színeket.
Szóval arra jutottam, hogy angol és amerikai változatban is külön veszik
-a feketéket,
-az egyszínűek, (feketétől eltéró színben)
- és a nagyon színeseket (pl. a blue roan vagy a cser ill. than variációk)
Mivel ezek a színek a törzskönyvön is jelölve vannak, valamint az FCI szabályzat szerint külön is bírálják őket, így nem lehet egymással keverni.Gondolom én.
Kölön veszik őket de egy úgy hogy Pl. egy arany színt keverhetsz egy bicolor (pl fehér, arannyal) de ezt a bicolor színváltozatot már nem keverheted fekete egyszínű ebbel..
Az azonos árnyalatú ebeket lehet keverni de ezt is csak ritkán.. Inkább 1 színűt az egyszínűvel!!
Az aranyat a barnával igen, de a feketével nem.
Gondolom ha egyszínűt a színessel keverik, az csak színesnek számít utána.
Akiteki;
én nézegettem tenyésztők oldalát és a déd-ük(ük)szülőknél látható volt h egyszínűt-többszínűvel fedezettek. Gondolom jó rég volt. :)
A ti megállapításotok szerint végeredményben egy black and tant lehet fedeztetni egy blue roan and tan kutyussal?
Lényegében egyik egyszínű másik többszínű kategóriába számít...
érdekes megfejthetetlen... egyátalán mi sülne ki belőle mi?! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!