Angol és amerikai cocker spániel kutyusok gazdái, milyen véleménnyel vagytok a fajtáról? Elképzeljető, hogy beszerzünk egyet.
Szia. Inkább ide írom, bár privátban írtál, de így hátha más is okul.
Szóval nekünk angol cocker van, két kis fickó egyik 7 másikuk 6 éves. Nálunk úgy alakult ki, hogy velünk vannak bent a házban, nincsenek kizárva az udvarra. Velünk alszanak. Ahhoz túlzottan szeretetre méltók, hogy csak ki legyen b...va az udvarra. Létezik olyan, hogy kint van, de nem neki való. Amúgy nagyon kedves, de energikus jószág a spániel. Sok mozgás és feladat kell nekik. Tehát nem díszkutya, hanem sporttárs. Ha már van kutya, akkor azért össze kellene ismertetni vele egy semleges helyen, hogy ne legyen területvédő cirkusz.
az összes spánielnek akit eddig megismertem büdös szájszaga volt! szerintetek ez fajtajellemző vagy csak rossz táp és fogkő miatt lehetett?
bocs az offért!
Nekem 1989 óta spánelem van. Az első arany volt, 13,5 évig élt. A másik most 10 éves, ő blaushimmel. Mindkettő lány. Nekem csak pozitív tapasztalatom van. Kedvesek, szeretetreméltóak, bújósak... Szájszag... na igen. Előfordul! :) De őszintén szólva fogkőlevétel után nem olyan büdi. Viszont nekem mindkettő hajlamos a főgkőre. Kolleganőmnek is van spániele, 14 éves, semmi fogköve nincs. Úgyhogy ez is egyedi "probléma" náluk. :)
Nem választanék más fajtát, nekem a spániel a tökéletes kutya! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!