Hogyan tanítsam meg a kutyámat, hogy melettem sétáljon és ne elöttem?
Köszönöm a válaszokat.
megpróbálom ezeket az ötleteket:)
Az azonnali hátraarc a lehető legjobb megoldás, ha következetesen csinálod. Több okból is a legeredményesebb, egyrészt mert így nem kell akkora erőt kifejtened, mint mikor visszarántod magad mellé, bár nem tudom, mekkora kutyáról van szó, másrészt mert nem rángatod állandóan és feleslegesen a nyakánál fogva, nem kínzod őt fájdalommal -lásd. szöges, elég négy-öt fordulat, és már rántani nem fogsz tudni a kutyán. Harmadrészt, mert így sokkal gyorsabban megtanulja a kutya, hogy te irányítasz, te szabod meg, merre is mentek így nem éri meg neki húznia, és végül, mert ez egy nagyon jó dominancia gyakorlat. Ha gond van a falkavezérséggel, ez többek között nagyon hatásos annak orvoslására.
A szöges nyakörvet pedig lehet, hogy használják egyes elavult, régimódi és igazi hagyományos iskolákban, ahol nem a kutya a fontos, hanem az, hogy akármi árán is de ki lehessen csikarni, kényszeríteni belőle a feladatokat. Kínzásra, fenyítésre, fájdalom keltésre tökéletes. Persze, lehetne normálisan is használni, de azt is meg kell tanulni.
Egyszerűen: rántsd vissza magad mellé.
Nem varázslat, a lényeg, hogy ne feszüljön a póráz, csak amíg rántod. És ne magyarázz neki folyton; ha akarsz hozzá parancsot társítani, akkor azt egyszerr add ki, utána már csak korrigáld hang nélkül, esetleg a tiltószót lehet belefűzni, ha valamire nagyon készül, de azt se kell kántálni a fülébe, mert csak immunis lesz rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!