Hogy adjátok a törzskönyvet a hibás kutya mellé?
Mert ha ugye csak simán megkapja, akkor tenyésztheti tovább. Áthúzzátok? Vagy rá van írva valami?
Nem értek a dologhoz,csak érdekel.
Eredeti törzskönyvbe tilos beleirni a MEOE, ill. a fajtagondozó szervezet kivételével. Van olyan tenyésztő is, aki a hibás kiskutya törzskönyvét azért nem adja ki, nehogy kiderüljön melyik kennelben született. nehogy rossz fényt vessen rájuk.
Én nem teszek különbséget hobby célra történő eladás, illetve kiállitási kutya között. Viszont a szerződésben benne van, hogy a kutya, csak a szükséges szűrővizsgálatok, illetve tenyészszemle megléte után vonható tenyésztésbe.
Az csak az ablakmosóvíz a tartályba. Koncepciót nem tudsz adni a törzskönyv mellé.
Persze még a másolat sem elég, ha meg akarom akadályozni a tk. nélküli szaporítást. Ezért van súlyos kötbér kikötve a szerződésben.
én simán áthúzom egy vastag filccel és ráírom, hogy Nem tenyészthető... egyszer egy kedves gazdi bement egy ilyen Tk-mal a MEOE ba, hogy szeretne helyette egy másikat... szerencsére azonnal hívtak a pénztárból és közöltem, hogy szó sem lehet róla...
Mint kiderült a gazdi almot szeretett volna a színhibás kutyától...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!