Szerintetek öreg már egy 6 éves mopsz kutyus az elletéshez? Most lenne rá lehetőség, hogy legyenek kiskutyik, csak nem tudom, hogy nem-e öreg hozzá.
Ha a rákot akarod elkerülni ivartalaníttasd (még az első tüzelés előtt kellett volna). Már önmagában az, hogy ivaros nagyobb kockázatot jelent számára. Ezen az ellés nem segít.
Abba most ne is menjünk bele, hogy csak törzskönyves, kiállításon bemutatott és elismert kutyát fedeztetünk.
Drága kérdező!!!!
OLVASD MÁR EL MILYEN LINKET KÜLDTEM!!! ISTENEM! ABBA IS LE VAN IRVA, HOGY EZ TÉVHIT! HA ELOLVASNÁD - AKKOR OKOSABB LENNÉL!!!!!!!!!
Az állatorvos nem javasolta az ivartalanítást? Ez az EGYETLEN módja, hogy minden ivarszervi betegséget megelőzzetek.
Egy ismerősöm is ellette a kutyáját, mert ugye a szuka kutyának "1x kell szülnie". Fél évvel később gennyes méhgyulladást kapott, és 4 emlőjét kellett levenni, mert elrákosodott.
Nem értem hogy jön ide az orvos és annak cseréje.
Leírtuk Neked, hogy az ellés sokkal kockázatosabb a kutyád számra, mint az ivartalanítás, ráadásul ha az a célod, hogy ne legyen daganata, akkor arra az ellés nem megoldás, de az ivartalanítás az lehet.
Most kiskutyát szeretnél vagy azt hogy a kutyád egészséges maradjon?
Igen az lenne a legjobb, ha másik orvost is megkérdeznél, ugyanis ugyanazt fogja mondani amit ez, és baromira igaza van.
Vélhetően a kutyád eleve szaporított, elég kényes fajta, ráadásul 6 éves, ami egy mopsznál már idősnek számít. Elképzelhető, hogy császározni kell, rengeteg energiát levesz a vemhesség, az ellés, majd a szoptatás.
Ha jófej akarsz lenni a kutyáddal, akkor ivartalaníttatod, és nincs se méhgyulladás, se rák, se tüzelés, se álvemhesség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!