Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Tartható-e Kangal Budapesten...

Tartható-e Kangal Budapesten egy egyszerű kertbe?

Figyelt kérdés
Szeretnék magamnak egy Kangal kutyát, mert nekem minden szempontból ez a fajta tetszik. Sokat olvastam utána és érdeklődtem kenneleknél már, de ugye sokat lehet mondani és írni de más a személyes tapasztalat! Sokat segítenétek ha leírnátok hogy milyen ez a fajta kutya, csak hogy megerősítsétek a hitemet! El van- e egy szimpla kertben, szeret ugyan úgy a gazdájával sétálni, labdázni, utazni? Mennyire ragaszkodik a gazdához? Minden tapasztalat megosztást nagyon köszönök!
2012. febr. 14. 10:46
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:

Kedves 12 -es, az illető aki ezt írta elég tapasztalt pásztorkutya tekintetében. Kint él Erdélyben, ahol tényleg van legeltetés, tényleg vannak nagyragadozók és ő nem leírásokból meg elmondásokból tudja azt hogy mit kell egy pásztorkutyának tudni és mitől válik be egy pásztorkutya.

Szóval ő nem úgy osztja az észt hogy egy kertvárosban tartott kétéves herélt komondora van. Ha kb. annyi tapasztalatod lesz mint neki, akkor anélkül írhatsz olyanokat mint amit a 12 -esben, hogy kinevettetnéd magad vele.

2012. febr. 14. 18:08
 22/35 anonim ***** válasza:
Ja kiegészítésként: Nagyon jól döntöttél, hogy most nem vágtál bele. Elég sok ember csak a saját feje után megy "nekem kell egy ilyen kutya, mert szép, cuki, erős stb." Azt gondolják csak az számít, amit ők szeretnének, nem törődnek azzal, hogy a kutyának milyen igényei vannak, lehetnek. És akkor csodálkoznak, mért idegbeteg a kutyájuk, miért ugat annyit, miért agresszív és még sorolhatnám. Én pl Ceasar Millan könyveit tudom még javasolni. Nagyon jó tanácsok vannak a könyvében.
2012. febr. 14. 18:10
 23/35 anonim ***** válasza:

A farkas testmérete meg hóttmindegy, bármekkora kifejlett farkas erősebb bármilyen kutyánál. Max. a 80 kilós feleannyi idő alatt öli meg az 50-60 kilós kutyát, mint a 40 kilós.

Közép-Ázsia meg egy igen nagy terület, ott is van ilyen időjárás meg olyan is.

A jelenlegi káj meg nem más, mint keverék. Ugyanis az oroszok összegyűjtötték minden területről a kutyákat központi helyekre és kutyulták őket össze-vissza, tekintet nélkül arra hogy kazah, türkmén, üzbég vagy kirgiz.

De ugyanezt elmondhatom a kaura is. A kangalhoz meg nem fértek hozzá, úgyhogy az maradt olyan, amilyen.

A nyáj melletti kutyákról meg annyit, hogy az európai kangalok felmenői között jóval közelebb vannak a nyáj melletti kutyák, mint a kájoknál vagy a kauknál, a komondorokról nem is beszélve.

2012. febr. 14. 18:15
 24/35 anonim ***** válasza:

Cézár Milánt meg nagy ívben felejtsük el, ha ázsiai pásztorkutyákról van szó. Nincs velük tapasztalata és ahogy korábban leírták, teljesen máshogy működnek mint a többi kutya.

Amúgy meg ő se ír le mindent amit a kutyákkal csinál, a rugdosást pl. lefogadom hogy nem írta...

2012. febr. 14. 18:20
 25/35 anonim ***** válasza:

OFF

Rugdosást? Ez új. Honnan az info?

ON

Egyébként valószínűleg nem válnának be a módszerei egy Kangalnál...

2012. febr. 14. 18:40
 26/35 anonim ***** válasza:
2012. febr. 14. 18:42
 27/35 anonim ***** válasza:

Csak nem a tiéd a rugdosós kérdés is...?

Ott elég sokan elmagyarázták már (köztük én is) h mi a szitu.

2012. febr. 14. 18:46
 28/35 anonim ***** válasza:

Nem az enyém, de hol van az a kérdés?

A magyarázatról meg annyit, hogyha mondjuk Kovács 25 Béla bivalybasznádi honfi csinálná ugyanezt akkor ő lenne a nagy állatkényozó meg kutyához nem értő, de ha a Cézár Milán, akkor ez egy üdvözítő módszer...

2012. febr. 14. 18:54
 29/35 A kérdező kommentje:
Kösz mindent, akár mennyire is sz.r el kell könyvelnem, hogy más volt az elképzelésem és nem való még nekem ez a kutya sajnos. Talán majd pár év múlva amikor a helyzet úgy hozza akkor lesz. Milannal kapcsolatban pedig annyit, hogy láttam egy két műsorát, vannak érdekes dolgai, néha még jók is, de egy kangallal biztos vagyok hogy nem tudna mit kezdeni, ez tuti biztos. Ugye minden második mondatában a dominancia szerepel, és szerintem egy jól kifejlett kangal, kb egy fejjel lehet kisebb Milannal és nagyából egy súlyban is vannak, úgyhogy a dominancia az itt veszett el. Persze lehet hogy hülyeséget mondok, de azért szerintem így van, nem hiszem hogy hagyná hogy egy idegen pici ember dirigáljon neki!
2012. febr. 14. 19:04
 30/35 anonim ***** válasza:
Megvan, jó nagy fasságokat írtatok...
2012. febr. 14. 19:05
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!