Kaphat a kutya krumplit vagy nem?
Figyelt kérdés
Szinte mindenhol mások a vélemények róla, elég sok helyen azt olvastam, hogy nyersen akár mérgező is lehet, de főtten eheti, máshol azt tanácsolják, hogy sehogy se. Most mi az ami igaz? (az acanának is van csirkés-krumplis tápja...)2012. febr. 11. 18:11
1/8 anonim válasza:
A natúr krumplit nem tudja megemészteni a benne lévő cellulóz miatt. A gyári tápokba nyilván megfelelő technológiával dolgozzák bele, gondolom, por formájában.
2/8 compactegon válasza:
nem tudja megemészteni nyersen. főzve sem azt hiszem, ezért szoktak adni nekik böjt napján. baja nem lesz tőle (persze ne kilószám), csak nem tudja megemészteni.
3/8 anonim válasza:
Nyersen sztem megse kóstolná, a főtt meg a sült krumpli jó neki, csak persze nem magában. :D
4/8 anonim válasza:
Már csak azért sem szabad adni neki, mert cukorrá alakul, ami a kutyák számára kifejezetten káros.
5/8 Akiteki válasza:
Semmi baja nem lesz tőle. Nyersen nem tudja megemészteni (ahogy mi sem, azért sütjük meg főzzük), de elkészítve nyugodtan. Csak épp semmi tápanyag benne. Diétakor is azért kap a beteg főtt krumplit, hogy valami legyen a gyomrában, de ne terhelje.
6/8 anonim válasza:
Azt szereti legjobban a "parlagi" kutya. az enyémek imádják. Nyersen nem adom, de főve,szinte hetente kapják. és lám, megmaradtak
7/8 A kérdező kommentje:
Köszi. Magyarul akkor nekem semmi értelme. Heti párszor főzök a kutyának hol halat, hol fűszermentes húslevest ... és adok a táp mellé. Nézegettem a tápokat és a csirkés krumplis acanánál megakadt a szemem, talán 20-22%-os krumplitartalma van. Akkor ez mind töltőanyag csak benne? Azt gondoltam ha abban ennyi van, akkor olyan rossz csak nem lehet és főzök a levesbe neki legközelebb.
2012. febr. 11. 19:26
8/8 anonim válasza:
Én úgy hallottam annak idején, hogy a krumplitól székrekedése lehet a kutyának a keményítő tartalma miatt...Erről a krumplis tápról emg annyit, hogy nem csodálkozom rajta, ha több,mint 20 % az...elég olcsó zöldség féle, aztán jó drágán megveheted a tápba keverve...jó biznisz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!