Kutyákat ti felengednétek tömegközlekedési eszközre (busz, vonat) szájkosár nélkül?
A jól nevelt kutyámra utálok szájkosarat erőszakolni. Elviseli, hisz én akarom, hogy elviselje, de rühelli, nyilván.
Én hetente kétszer-háromszor megyek be vele a városba, úgy szoktam kijátszani a szájkosaras szabályt, hogy rárakom, megmutatjuk magunkat a buszvezetőnek, beülünk leghátulra és rögtön leveszem róla. Emiatt még egy utas sem szólt. Általában csak az fáj nekik, hogy kutya van a buszon, de szerencsére a legtöbben inkább csak mosolyognak rajta, hogy milyen aranyosan elnyúlik a lábam alatt. Ha szólnának, természetesen rögtön rátenném a kutyámra a szájkosarat, nem akarok balhét. De fölösleges lenne. Egyébként elég ostoba szabálynak tartom.
Nem.
A gond az hogy sem a kutyára sem a gazdájára nincs rá írva hogy milyen a természete, hogy lett nevelve stb. Azt sajnos el kell fogni hogy pld az én német juhászomtól tartanak az emberek mert nagy, mert a múltkor is azt látta a TV ben hogy... És sajnos a szabályokat pld. szájkosár a hülyék miatt kell hozni. Azt is be kell látni hogy vannak ostoba emberek akik direkte élvezik ha félnek a kutyájuktól, és ha a kutyát így nevelik (vagy sehogy) akkor jogos a szájkosár. (Az sajnos más kérdés hogy ennek a normálisak isszák meg a levét)
Alapjában nagyon szájkosár-ellenes vagyok, hiszen egy normálisan nevelt kutya nem harap, kivéve, ha őt és/vagy a gazdáját veszély fenyegeti.
Ennek ellenére tömegközlekedési eszközön MINDEN MÉRETŰ kutyára kötelező a szájkosár, és ezt helyénvalónak is tartom!!! Zsúfolt időszakban az emberek egymás hegyén-hátán tolonganak, akarva-akaratlanul is a kutya lábára, farkára léphetnek, aki fájdalmában odakaphat, de haraphat is! Roti-nj keverékem van, szájkosár vagy halti mindig van rajta BKV-n. A kistestű kutyák gazdái "felejtik" el sokszor a szájkosarat...az előző kistestű kutyámra, mikor még nem az enyém volt, csak sétáltattam, a buszon eleinte még póráz sem volt rajta egy megállóra, csak megfogtam a nyakörvét :D Később kértek legalább egy pórázt, oké, ráraktam :) Aztán már szájkosarat is...pedig ismerték 10 éve, no comment :O
Argos-ra utcán forgalmas helyen vagy pórázt rakok, vagy szájkosarat póráz nélkül. Kettőt együtt csak BKV-n vagyok hajlandó.
Egyedül a cél előtt 1-2 buszmegállóval szoktam levenni a szájkosarat abban az esetben, ha a buszon a környékünkön nincsen ember.
Illetve hazafele a leszállás előtt 1-2 megállóval már le szoktam venni róla mindenféle nyakörvet, hámot, pórázt, szájkosarat, mert a végállomás előtti megállóval szemben lakunk, és akkor már csak 2-3 ember van a buszon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!