Kölyöknek is kell szájkosár?
4 hónapos kuvasz kölyökről van szó, szóval nem egy zsebkutya. Kicsit bizalmatlan (még a fajtájához képest is), de a faluban nem találkozunk túl nagy tömegekkel, ezért be akarom vinni a városba, hogy szokja az embereket. Csak vonattal jöhet szóba a dolog. Nem az én kutyám, plusz még növésben van, ezért szájkosara sincs.
Kérdésem az, hogy a kutya életkorához van-e kötve, hogy szájkosár kell-e neki a vonaton, vagy ha nem dobozban szállítom, akkor automatikusan kell? Megbüntet a kalauz, vagy elég, ha szépen nézek rá?
Sokat vonatozunk a kutyáinkkal mindig van nálunk szájkosár is. Kalauza válogatja, hogy kéri -e rakd is rá, de ha bárhol megnézed tömegközlekedésen kutyát CSAK póráz, szájkosár, oltási könyvvel lehet szállítani. Van amikor nem kérik, de kapaszkodj meg van olyan kalauz, aki még a törpe tacsira is ráadatja a szájkosarat. Szóval a békesség érdekében mindenképpen szerezz be egyet.
Az másik dolog, hogy ugye a kutyát is véded így a félreérthető esetektől.
nem a kutya életkorához van kötve, hanem a fajához. ha KUTYA, akkor kell rá.
a gyakorlatban ha csivavád van, vagy valami egészen apró, amit táskában hordasz, vagy nagyon pici kölyök, akkor nemigen szoktak ezzel szőrözni. nekem még a felnőtt kaukázusim is utazott szájkosár nélkül a vonaton (a két kalauz mellénk ült, és egész úton dögönyözték), de volt olyan is, hogy a 8 hetes kiskutyámat hoztam el a tenyésztőtől és a sofőr nem akart felengedni a távolsági buszra, mert nem volt rajta szájkosár... vitáztunk egy sort, végül közöltem, hogy én bizony el fogok utazni ezzel a járattal. el is utaztam :P
szóval a szépen nézésre inkább ne apellálj, mert meg is büntethetnek. jobb, ha beszerzel valamilyen szájkosarat, és ha akadékoskodnak is, legalább nem fognak leszállítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!