Kutyaharapás. Szerintetek csináljak valamit, vagy mostmár hagyjam?
3 hete "rámengedtek" egy németjuhászt, a néni kinyitotta a kaput, a kutya meg uzsgyi nekem, egyből elkapta a lábam. De megjött a gazdi, és elengedte. Fájt nagyon, sokáig alig tudtam ráállni. Még szerencse, hogy bőrcsizma volt rajtam, cicanadrág, meg 2 zokni. Nem véreztem(!), de a csizmát átlyukasztotta a foga (amit csak később vettem észre).
Nagyon ráfogott. Az egyik fogának a helye még mindig lila, 1forintos nagyságú. Körülötte lila-piros pettyes. Elől pedig úgy fáj a lábam, minthogyha jól beleütöttem volna valahova. Várjak még, és majd elmúlik, vagy kell valami óvintézkedés? Vagy már minek? Feljelentésnek van értelme? Esetleg munkahelyi baleset?
Hát azonnal cselekedni kellett volna! Kérd el az oltási könyvet, és ha nincs, akkor fel kell jelenteni! Egyébként, Tetanus -ellen van védőoltás, a betegség neve a Tetanus , és nem az oltásé!
3 hét alatt a veszettség lappangási ideje is halálos kimenetelű, tehát elég sokat vártál ezzel a dologgal!
És még jó hogy nem tépte le a füledet. Én a helyedben azonnal elmentem volna orvoshoz.
Én is így jártam két éve. Engem egy chow-chow harapott meg. Gondolom "véletlenül" kint felejtették a cukrászda előtt póráz meg szájkosár nélkül, amíg bent ettek... A combomat harapta meg. Feljelentést nem tettünk, pedig nagyon megérdemelte volna. Mivel rajtam csak egy nadrág volt azt nagyon szépen átharapta. Nekem akkor nem is fájt adrenalin meg miegymás. Sűrgősségi->tetanusz, majdnem veszettség kombó mivel a gazdája elment a kutyával. Később előkerítettük.
A lábam később nagyon fájt, kb 2-3 hónapig alig bírtam ráállni fájt ha csak hozzá érnek ott. Valószínűleg izomba kaphatott. Utána csak akkor fájt ha erőltettem, gyorsan sokat mentem vagy ilyesmi. Mai napig is van, hogy meg-meg fájdul. De már jobban bírom az erőltetett menetet is :)
Szerintem ha most fáj, fájni fog később is.
Ha 3 héttel ezelőtt volt akkor pedig nincs értelme a feljelentésnek.
8/12
Igen, én nagyon tudok. Ha megtanulod használni a googlet, még Te is tanulhatsz.
A közhiedelemmel ellentétben egyáltalán nem tesz jót sebnek, ha hagyjuk, hogy nyalja a kutya. És igen, láttam (és kezeltem is elég sokáig) olyan sebet, ami kegyetlen mód begyulladt,pedig ki tudta nyalni a kutya... Mert a kutya a tökét, seggét is kinyalja, adott esetben megeszik mindenféle egyáltalán nem steril dolgot. Láttam olyat is, hogy egy kisméretű sebből a kutya jó nagyot csinált,mert a h.ülye gazdája hagyta, hogy nyalja.... Engem harapott meg kóbor kutya, akit befogtam. Mivel nem akartam, hogy a kutyát (akinek nagyon randa sebe volt) 2 hétre ellátás nélkül megfigyeljék, azt mondtam, nem tudom kinek a kutyája volt és hogy most hol van. Az sebész első dolga a sebellátás és a jegyzőkönyv felvétele (ami alapján az ÁNTSZ kiadta a veszettség elleni oltásokat, amit meg kellett kapnom) után a tetanusz beadása volt. Antibiotikumot is írt fel és a lelkemre kötötte, hogy egy ideig naponta mérjem a lázam, és ha valami van, azonnal jelentkezzem. És elmesélte, hogy egy kutya harapása nagyon veszélyes lehet, mivel rengeteg randa bacit tartalmazhat. És hogy csak a macska harapása veszélyesebb nála...
Kedves kérdező! Tessék azonnal elmenni a dokihoz és megmutatni a sebet. A kutya tulajdonosát pedig, azonnal keresd meg és kérd el az oltási könyvét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!