Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mi a véleményetek a lakásban...

Mi a véleményetek a lakásban való kutyatartásról? Jól érzi magát a ti kutyusotok lakásban?

Figyelt kérdés
Elég fiatal vagyok még, de vonz ez a téma. Egyik ismerősöm múlt nap hozta fel, hogy betiltatná a kutyatartást panellakásokban. Több helyről is hallottam, hogy "állatkínzás". Ezzel nem értek teljesen egyet, de tény, hogy sokkal jobb a kutyusnak családiházban, de SZERETŐ gazdákkal, és ez a nem mindegy! Inkább legyen egy kutyus panellben szerető gazdikkal, mint családiházban ellenszenves,gonosz gazdikkal. A mi kutyusunkat sajnos el kellett ajándékozni, mert nem volt elegendő időnk a kutyusra (4 és fél hónapos volt mégcsak, tehát nagyon könnyen alkalmazkodott az új gazdihoz, aki imádja! :)). A másik, hogy hihetetlen mozgásigénye volt, pedig rendesen sétáltattam. Így hát jött a lehetőség, és odaajándékoztuk családiházba, szerető gazdikhoz. Több ilyen jellegű hibát pedig nem fogunk elkövetni. De tartozom a kutyusnak, és sziklaszilárd elhatározás, hogy létrehozok majd egy menhelyet! :)
2012. febr. 11. 14:47
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a kutyának bárhol jó, ha jó a gazdája. Én tartottam már mindegyiket próbáltam, és mindegyiknek van előnye, hátránya. Azt nem bírom, amikor azt állítják, attól mert benti a kutya csakis jobb lehet neki és hogy a kinti kutyának sosem lesz olyan kapcsolata... Na persze! Ha egy kutya bent lakik akkor nem lehet kínozni? Van aki alig viszi le sétálni sőt olyan is van aki sosem, vagy szobakennelbe zárja, vagy egyszerűen csak nem neveli... Nem attól lesz jó a kutyának ha bent van a gazdával, hanem attól, ha jó gazdája van!
2012. febr. 11. 15:37
 12/14 anonim ***** válasza:
83%
Mindig arra kell törekedni hogy akutya igényeit kielégítsük, vagyis sokmindent figyelembe kéne venni mielőtt valaki panelba vagy kertbe kutyát választ. Nem minden fajta kutya és ember alkalmas egyikre-másikra. Szerintem vannak kimondottan szobakutyák, meg munkakutyák is de ez nem azt jelenti hogy egy juhászkutyával nem lehet városi környezetben élni, csak másfajta igényei is vannak, pl : munka (ami lehet agility is) Minden esetre egy kutyának szüksége van a gazdája közelségére éljen akárhol.
2012. febr. 11. 16:52
 13/14 anonim ***** válasza:

Én sem tartanék kutyát lakásban, több okból.

Először is nem szeretem a kistestű kutyákat, nagyon aranyosak, de saját nem kéne.

Másodszor nagyon ritka, hogy valaki mindig mellette legyen (szülők dolgoznak, gyerekek suliban...stb.), így a kutya a nap egy jelentős részét egyedül tölti. Nagyon nem mindegy neki, hogy ezalatt egy kertben van, ahol vannak szagok, lát embereket-kutyákat az utcán, szaladgálhat, tombolhat, vagy a négy fal közé van bezárva egy teniszlabdával.

Nyilván a kertben kikötést vagy kennelt is ugyanígy elítélem.

Nekünk labradorunk van, gyakorlatilag ott szeret lenni, ahol mi, ezért nagyrészt bent van a lakásban, de sokat van kint is, ugatja a gyalogosokat, kutyákat, vagy csak botokkal rohangál vagy körbeszaglássza a bokrokat. Meg aztán az sem mindegy, hogy pisilni kiengedéshez csak ki kell nyitni az ajtót neki, vagy felöltözni, lemenni, várni, hogy "alkot"-e aztán vissza... ez macerás és a kutyának sem jó.

A kerten kívül naponta viszem sétálni, szaladgálhat amennyit akar, van a közelben erdő meg rét, egy lakótelepen legfeljebb a parkban szarakodhat, ami neki sem az igazi.

De tartanak sokan lakásban kutyát, és meg is tesznek mindent, hogy jól érezze magát, de szerintem a kutya igazi helye a kertes házaknál van...

2012. febr. 12. 02:05
 14/14 anonim válasza:
Nekem van egy bullmastiff kutyusom. 5éves. Végig lakásban tartott kutya volt,a kanapén feküdt. Most kertes házba költöztünk, mégis benn van a lakásban, mert egy háziállatnak a gazdája mellett a helye.Nyáron, mikor nyitva volt az ajtó, akkor is benn akart maradni, mert én ott voltam. Neki az lenne a kínzás, ha kizárnám. A nagy mozgásigényét nem a kertben éli ki, hanem a sétákon.
2012. febr. 12. 17:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!