Mi a véleményetek a lakásban való kutyatartásról? Jól érzi magát a ti kutyusotok lakásban?
Én sem tartanék kutyát lakásban, több okból.
Először is nem szeretem a kistestű kutyákat, nagyon aranyosak, de saját nem kéne.
Másodszor nagyon ritka, hogy valaki mindig mellette legyen (szülők dolgoznak, gyerekek suliban...stb.), így a kutya a nap egy jelentős részét egyedül tölti. Nagyon nem mindegy neki, hogy ezalatt egy kertben van, ahol vannak szagok, lát embereket-kutyákat az utcán, szaladgálhat, tombolhat, vagy a négy fal közé van bezárva egy teniszlabdával.
Nyilván a kertben kikötést vagy kennelt is ugyanígy elítélem.
Nekünk labradorunk van, gyakorlatilag ott szeret lenni, ahol mi, ezért nagyrészt bent van a lakásban, de sokat van kint is, ugatja a gyalogosokat, kutyákat, vagy csak botokkal rohangál vagy körbeszaglássza a bokrokat. Meg aztán az sem mindegy, hogy pisilni kiengedéshez csak ki kell nyitni az ajtót neki, vagy felöltözni, lemenni, várni, hogy "alkot"-e aztán vissza... ez macerás és a kutyának sem jó.
A kerten kívül naponta viszem sétálni, szaladgálhat amennyit akar, van a közelben erdő meg rét, egy lakótelepen legfeljebb a parkban szarakodhat, ami neki sem az igazi.
De tartanak sokan lakásban kutyát, és meg is tesznek mindent, hogy jól érezze magát, de szerintem a kutya igazi helye a kertes házaknál van...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!