S. O. S Szocializációs gondok!?
Kedves utolsó válaszoló!
Köszönöm szépen a tanácsodat hasznos volt!
Nem igazán tudom megoldani, hogy bárki segítsen ebben a gondban itt a környéken. Akikkel találkozom kutyasétáltatás alkalmával azok idegen emberek. Általában nem érnek rá sokáig, nem is hiszem, hogy lenne türelmük vagy kedvük az enyémmel foglalkozni. Azt találtam ki egyébként, hogy többször találkozunk majd a roti+nj keverékkel (tudom, hogy milyen időpontban sétáltatja a gazdája) és mindig picit közelebb megyünk. Ma is szinte végig körülötte voltunk odamentünk hozzá. Lehet, hogy egy idő után jobb lesz! Ez eddig rendben van, de mit csináljak akkor, ha egy olyan kutyával találkozunk aki nem ennyire elnéző a kicsikkel? A pórázos dologra van tipped? Amikor velünk szembe jönnek? Egyébként pont ezért engedem csak el azután miután beszéltem a gazdákkal, mert nem akarom, hogy bántsa egy nagyobb. Ő amugy póráz nélkül nem embereskedik. De hát vannak olyan nagytestűek akik nem szívlelik a kicsiket. De azért próbálkozunk. Most néztem egy tükörsulit itt a környékünkön. Most a pénzem az ivartalanításra megy el, (holnap műtik) utánna összekaparom a pénzt a tükörsulira és belevágunk!!! Addig pedig próbálom minnél gyakrabban kutyás közösségbe vinni!!
A szembe találkozásra csak annyit tudok mondani, hogy egy sikeres terápia után ez a viselkedés is vissza fog szorulni. Addig viszont amíg nincsenek a kezedben hatékony eszközök arra, hogy le tudd tiltani a kutyád ilyen irányú viselkedését, marad az elkerülés. Próbáld meg minél ritkábban belevinni olyan helyzetekbe, amiket nem tudsz kezelni! Esetleg nagyobb távolságból elkerülni a szembe jövőt, közben elterelni a kutyád figyelmét és jutalmazni ha rád figyel az idegen kutya helyett. Azt te tudod, hogy mivel motiválható a kutyád, játékkal, labdával, kajával. Ez esetben viszont nagyon figyelj oda a jutalmazás pontos időzítésére, hogy véletlenül se jutamazz olyan viselkedést, ami a másik kutya felé irányul, hanem kizárólag azt, amikor terád figyel!
Az érthető, hogy pénzt gyűjtessz, de szerintem előbb kérdezd meg őket, hogy mennyibe kerülnek a terápiás foglalkozások, mert valószínüleg azzal kellene kezdeni, nem a tanfolyammal! A tanfolyam is hasznos, főleg a középfok, mert ott tanulod meg igazán, hogy bármilyen helyzetben kontroll alatt tudd tartani a kutyádat.
Szia!
Hát szerintem mindent megfogok beszélni az oktatóval, hogy mi a problémám és mit szeretnék stb. aztán majd kiderül, hogy ő mit fog ajánlani. Pénzt azt mondjuk mindenképpen félre kell tennem rá, mert semmi sincs ingyen ebből kifolyólag gondolom a terápia sem. De majd ezt telefonon vagy személyesen megpróbálom egyeztetni velük.
Az eddigi segítséget pedig köszönöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!