Az emberek mért mondják azt, hogy kínzom a kutyusomat?
Ne törődj vele. Fogd fel úgy, hogy ma volt szerencséd találkozni a tipikus magyar mentalitás egyik megtestesítőjével:)
Én is biztos vagyok benne, hogy a kutyák valahol mélye tutira utálják a kutyaruhákat, de azért ilyen hidegben (és sózott utakon) sokkal inkább a ruha, minthogy halálra fagyjon szerencsétlen. Pláne, ha egy érzékenyebb, agyonnemesített fajtáról van szó. Szóval sz*rd le:) Legközelebb mosolyogj, egyet és kívánj szép napot!
mert "maradi"... "egy kutya nem ember, hogy ruhát és cipőt adjunk rá... eddig is túlélték a telet is, ruhácskák nélkül..."
annyi lehet az oka, hogy nem tudja elfogadni, hogy ruhát adnak manapság a kutyákra az emberek, vagy épp ez nem tetszik neki... és nem akarja felfogni hogy ez jó a kutyusnak, hanem a "saját igazát" hajtogatja, és úgy hogy ilyeneket mondd azt támasztja alá, hogy ő csinál jó dolgot a kutyussal (hogy hagyja megfagyni a tappancsát), minrhogy elfogadná, hogy mi óvni próbálljuk a kiscipőkkel a kutyust!
Sajnos a törvények ellenére szinte mindenhol sózzák a járdákat, és minden állatorvos ajánl cipőt a kutyára.
Persze normális, rá valót, nem ilyen divatszart, amiben topogni nem tud szegény.
Azért mondta, mert tele van a város ezekkel a marhákkal, akik meg vannak győződve róla hogy mindenki divatból öltözteti a kutyáját.
Én mopszot szeretnék ha albérletbe megyek. Utánaérdeklődtem, teljesen lakásban tartott kutyára kötelező ilyen hidegben a kabát, mert nincs hozzászokva a hideghez.
Egy németjuhász persze más tészta, de azt nem is kabátkában szokták sétáltatni.
Hát igen, csak ezt a "tudatlanoknak" hiába magyarázod.
Én már alapból magam szempontjából is teszek a divatra, de ha a kutyának kell kabát, hát kap. Persze nem rózsaszín flittereset :)
Az meg hogy más mit mond, nem engem, és nem téged minősít, ne vedd fel :)
Tudatlanok, ennyi.
Nálunk pont az ellenkezője volt tegnap (ruhát én is adok a kutyámra, de cipőt nem), sétáltunk és az egyik buszmegállóban állt egy néni, elmentünk mellettük és a néni mondta, hogy szegénykének hogy marhatja a só a tappancsát, kéne rá valami cipő.
Senkinek semmi köze hozzá!
Egyébként bírja a kuttyod a cipőt?
Nálunk az működik - yorki - hogy bár imádja a havat és szeret benne hancúrozni 15-20 perc után irány haza, E(Előtte bekenem a lábát krémmel, egyébként teljesen mindegy,csak amolyan tömény nem hígabb állagú legyen és lehetőleg ne a nagymami visszérkrémae:) ugyis akkor már ráfagynak az apró lábára a hódarabok és bizony nyalogatja. A só ellen mi úgy védekezünk, hogy a járdán egyszerűen kézben viszem odáig, ahol már tudom, hogy nincs sózás.
Egy ismerős cocker spániel gazdi a kutyája lábát disznózsírral keni be lejövetelkor, aztán otthon lemossa és valami egyszerű - talán körömvirág - krémmel vékonyan bekeni. Neki bevált, igaz nagytestű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!