Hogyan szoktassam szobatisztaságra a 9 heres Yorki kutyusomat?
Szia!
Csatlakozom az előttem szólókhoz a pelus és a spray használ, bár a drága kutya pelust lehet helyettesíteni a kisbaba pelenkázás alá használt nedvszívós anyagot. Egyik oldala gumis a másik pedig nedv szívó. Abból a sprayból kell ráfújni majd megszagoltatni a kiskutyával. Pelusos módszert érdemes alkalmazni 3-4 hónapos koráig mert addig a kiskutya vizelet ürítése rendszertelen, fél óránként pisil. Vannak előjelei ha pisilnie kell, szaglászik, össze-vissza járkál. Pl. alvás után tuti h pisilni fog. Olyankor rá kell tenni a pelusra a kutyust és ha sikerül oda pisilnie,kakilnia akkor meg kell simogatni és közben dicsérni. Ha véletlen máshova sikerül a pisilés akkor határozottan rá kell szólni, hogy "rossz kutya, nem szabad" és rá kell tenni a pelusra. Az orrát nem szabad neki belenyomni mert akkor félni fog. Sok türelem kell hozzá és érdemes a pelusát olyan helységbe helyezni amit könnyű takarítani ha véletlen nem oda sikerül a pisi. Mindig azonos időbe vidd le sétálni legalább 1 nap 3-szor. Reggel felkelés után, délben, és este lefekvés előtt. Szépen,fokozatosan magától ráfog szokni a szobatisztaságra. Viszont ha leszidod, hogy nem szabad utána figyelni kell rá, hogy ne simogasd meg rögtön és ha beveti a kölyök kutya pofát akkor se szeretgesd meg mert nem fogja tudni, hogy rosszat csinált. Ez a további nevelésre is igaz.:) Remélem tudtam segíteni nekem ez vált be:)
Az első két válaszadó véleményét osztom én is, szerintem ez a szobatisztaságra tanítás leghatékonyabb módja!
A pelus a lusták módszere és szerintem kidobott idő, mivel utána a pelusról is le kell szoktatni, itt igazolódik be amit anyukám mindig mondani szokott, mi szerint a rest kétszer fárad!
én saját tapasztalatom alapján nem ajánlom a pelankát se semmi mást! én fél évesen kezdtem leszoktatni a pelusról erdmény: mindent lepisilt ami emlékeztette a pelenkáról!
ki kell vinni 1,5-2 óránként pisilni és nagyon dícsérni, ha bepisil bent akkor leszidni. ennyi a titok. az első yorkimnál 2 évi tartott a szobatisztaság a pelenka miatt, a másodikat mindig kivitte 1 hónap alatt szobatiszta lett!
Az a lényeg hogy találj ki egy módszert és ahoz ragaszkodj, ha egyszer pisilhet bent, utána meg már leszidod h nem szabad akkor totálisan összezavarodik! ezért is hülyeség a pelus (SZERINTEM)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!