Szerinted jól csináltam? (többi lent (picit hosszú)
1. a széntabletta még pici kölyköknek is nyugodtan adható
A dog chow táppal semmi gond nincs szerintem nyugodtan adhatod. Van egyébként sok csirke mentes táp. Az én kutyám minden gabonára allergiás plusz disznóra, csirkére, pulykára... De figyelj, hogy csirke zsírt vagy hasonlókat se tartalmazzon (ezt elszokták rejteni a sokadik sorba a hozzávalók között) mert akkor előbb vagy utóbb újra előjönnek a tünetek
Milyen fajta kutyusod van? Nagytestűnél jobb lenne egy jobb minőségű tápra váltani.
Én Brit Care táppal etetek, bárányos-rizses, szuperprémium táp és gabonamentes. Előtte én is Happy Doggal etettem, de nálunk úgy alakult, hogy 2-3 hetente trutyisodott a kakija, szóval a táptól volt valszeg. Hasonló árban van a Brit Care, mint a Happy Dog egyébként, mégis ég és föld a kettő minőségileg.
Itt meg tudod nézni őket:
Itt pedig ingyen kiszállítják, ha emellett döntesz:
A Dog Chow-val az a baj, hogy nagyon alacsony a hústartalma :(
Na látod én pont emiatt nem adok tápot a kutyámnak. Ment a hasa, nem ette meg, bőrbetegségek, daganat...
Már 3 éve BARF módszerrel etetem a kutyáimat és kitűnő egészségnek és kondíciónak örvendenek. A kicsi sportkutya, az ő teljesítménye sem elhanyagolható.
Nézz kicsit utána, hogy már akkor is ráírhatják, hogy "bárányos", ha csak 3% bárány (nem éppen hús) van benne.
Érdemes ezt a blogot átböngészni:
Szerencsére én ezekre már figyeltem (ami a 2. linkben szerepel).
Ha ennél a tápnál nem lesz semmi baja, szerintem maradunk annál, hogy tápot kap. Én egyébként szívesen adnék neki túrót, húst, tojást, rizst stb., tehát biztos lehetek benne, hogy az van benne, de még nem néztem utána a dolognak, nekem fontos lenne, ha találnék majd vmi infót róla, hogy pl. 10 dkg túró, 15 dkg hús / 10 testtömeg kg-onként - most csak mondtam valamit, mert találomra nem szeretném etetni.
3:
Ki mondta,hogy adható széntabletta gyógyszer? Az én orvosom eléggé híres és ő mondta, hogy KUTYÁNAK SEMMILYEN EMBERI GYÓGYSZER NEM ADHATÓ!! Te se vennél be kutyatablettát nemde? Ész megáll.
Hm. Érdekes.
Bolus Adstringens (béltisztító és széntabletta egyben), Augmentin, Sumamed - ezeket állatorvos által felírt receptek után váltottam ki a rendes gyógyszertárban.
Szóval ne mondjatok ilyen badarságot, hogy semmilyen gyógyszer nem adható kutyáknak, ami az embereknek igen, mert ez baromira nem állja meg a helyét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!