4 hónapos goldenemnek csirke nyakat szeretnék adni, frisset, most vásároltam. Meg kell főzni előre vagy nyersen is odaadhatom szerintetek?
Ha emberi fogyasztásra alkalmas, tényleg friss húst veszel, halál nyugodtan odaadhatod neki nyersen. Magyarországon még nem elterjedt, de nyugaton már széles körben ismert és elfogadott a RAW vagy BARF etetés, ami gyakorlatilag a nyers kaja etetését jelenti. Én is nyersen adom már több, mint 1 éve a kacsa farhátat a kutyáimnak, a világon semmi bajuk nem volt. A sertéshús és a vadhúsok kivételével gyakorlatilag minden mehet nyersen is. Persze ez esetben (ahogy írtam is) nagyon oda kell figyelni a hús származására és frissességére. Az első válaszoló pedig butaságot írt, a csirke csontok pont a hő hatására válnak törékennyé! Ha nem habzsol a kutya, hanem megrág mindent rendesen, plusz a rajtalévő (nyers) hússal együtt adod, akkor a csirke combcsontot is nyugodtan megeheti. A probléma normál esetben csak addig lehet, amíg leér a gyomorba, ott a gyomorsav (ami sokszor erősebb az emberénél) simán szétmarja. Erről az etetési módról a lenti linkeken is olvashatsz:
Itt is írnak róla az oldal közepe táján:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!