A Boxer-t lehet csonkítani?
Elvileg a kupírozást betiltották, a farokvágás engedélyezett, de nemrég beszélgettem egy tenyésztővel akit érint ez a dolog és azt mondta, hogy néma csend van a törvénnyel kapcsolatban, így azt tudom mondani, hogy keresd fel a tenyésztőt akitől szeretnétek venni és vele egyeztess, hogy le tudja e vágatni vagy nem. Amúgy szerintem a boxer nem való házőrzésre, persze elrettentő lehet a kinézete, meg jelzőkutyának is jó lehet, de nem az a fajta akit kiteszünk a kertbe, hogy házat őrizzen (erre tenyésztő nem is ad el kiskutyát).
Ha meg a kinézet a lényeg, akkor a fajtamentőknél most van pár szép, fiatalabb vágott fülű boxer, bár kerti tartásra ők sem adják.
hát ja...nálam is csak véletlen született a fél alom farok nélkül...
Nekem sok farok nélküli kutyám van és a kommunikációval semmi probléma nincsen. Alapból mind a kettő egy kis műtét, utólagos fájdalommal nem jár és semmi baja nem lesz a kutyának tőle.
Elviekben ha a fajta standardja engedi a csonkolást akkor szabad. Több orvos ehhez törzskönyvet is kér, mások ezt nem veszik ennyire komolyan és mindegyiknek levágják ahol a gazda kéri.
De ezt a tenyésztővel is meg kell beszélned mert a farkat 4 napos korig le kell vágni.
de nem akarjuk teljesen megcsonkítani a farkát!! természetesen lenne farka és füli is, csak kisebb! ja és ha kicsi korában vágják le, akkor nem fáj neki, ezt ismerősöm is tudja mondani, kisfiú volt, amikor műtve volt a fülével, és meglett kérdezve tőle, h fáj-e/fájt-e és aztmondta h nem! szal ha kiskorában van megcsinálva, akkor szerintem nem fáj nekik (+érzéstelenítés is van már), szóval szerintem ez nem állatkínzás :/
De most akkor LEHET vagy SEM????
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!