Szaporító telepet találtam, mit tehetnék?
Kutyákkal túráztunk és az egyik falu szélén találtunk vagy 50 kutyát. Kétféle fajtába tartoztak, teljesen ridegen tartva kicseszve a hóba kölykök is. Tudom, hogy ezt önmagában semmi sem bünteti, de biztos nincs minden rendben sem adózásilag, sem állategészségügyileg.
Borzasztó bűz volt, de a kutyák nem soványak, csak elhanyagoltak, és kb. 6 nm-es kennelekben néhol 2 néhol 4-5 kutya. Házuk nem volt, csak itt-ott egy olajos hordó.
Kiknél tehetek bejelentést, hogy nézzenek utána a jegyzőn kívül? Megyei állatvédők, főállatorvos? Esetleg az adott fajták fajtaklubja, hátha valamelyik tk-s szaporító termése? (Volt egy-két nagyon szép kutya is).
Sajnos nem olyan település, ahol ebadó van, tehát ez nem támpont (pedig akkor biztos érdekelné akkor legalább a navot a kérdés), és igazából semmit sem tudok bizonyítani, mert gondosan el volt fedve a kerítés, alig-alig lehetett belátni.
Ök mostanában igen aktívak, ha ilyasmiről van szó.
Nem, senki nem is volt hajlandó nekiállni az ügynek, mert arra jutottunk, hogy ha a jegyző meg is állapítaná, hogy szabálysértés van, és elrendeli a kobzást, akkor mehetnek a gyepire, ahol semmivel se lenne jobb.
Én nem tudtam akkor többet megtenni, amennyit meg meg tudtam, azzal nem mentünk semmire.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!