Megmérgezték a kutyánkat szerintem, reggel semmi baja nem volt este már alig birt felálni meg ma véreset hányt nem eszik sem iszik! De állatorvosra apuéknak nincs pénzük. Birunk valamit csinálni?
Én hívtam a SZIE Állatorvosi Klinikát éjfélkor, de nem vették fel! Bementünk ennek ellenére és volt ott egy ügyeletes, de megmondta hogy mivel a kutya nincs közvetlen életveszélyben, menjünk vissza másnap, mert most túl sokat úgyse csinálnának a kutyával, és a semmi is 30.000 Ft, ha felébreszti az állatorvost. Alapvizsgálatokon már túl voltunk, így nem erőltettem a dolgot, arról meggyőztek, hogy a kutya nem fog elvérezni, így hát visszamentünk másnap és tényleg nagyon alaposan ellátták és sokkal jobb áron, mint a helyi állatorvosunk.
Tény, hogy a Cataflamos éjszakán nem jutott eszembe senkit se hívni. Segg...hülye voltam, egyszerűen meg se fordult a fejemben, hogy árthat neki. Még a kétely halvány gyanúja se:( Ha legalább eszembe jut, utánanézek, ráadásul kívülről fújtam a kutyákra mérgező anyagokat: csoki, hagyma, gyöngyvirág, nyers disznóhús, mazsola, szőlő...És tessék, eszembe se jutott hogy ha testsúlyarányosan adom be a gyógyszert ami rám ártalmatlan, akkor neki ilyen baja lehet.
Amúgy nem igaz, hogy erről a fórumról nem tanul az ember, mert a szőlőt és a mazsolát se tudtam, míg itt nem olvastam egy gazdáról aki fél zacskó mazsolával leállította a kiskutyája veséjét és nem lehetett megmenteni. Azóta minden alkalommal eszembe jut, ha szőlőt eszek, hogy kutyára veszélyes. És igen, régen adtam nekik és semmi bajuk nem lett, imádták, de most már tudom hogy valószínű bizonyos mennyiség kell testsúlyarányosan és ezzel is eltehetem a kutyát láb alól:(
Hát tudja meg mindenki, hogy majdnem megöltem a világ legédesebb kutyáját, hogy mással ez ne forduljon elő!!! Cataflamot kutyának soha!!!!
Ezt a csoki dolgot erősen túlzásba viszik az itteni userek.
Az a mérgező hatóanyag, ami benne van, egy tábla tejcsokiban annyira kevés, hogy kb. 5-4 kilót kéne a kutyának befalni, hogy valami baja legyen.
A csokimikulást nálunk rendszeresen a kutyák kapják meg. Egyszer befaltak egy fenyőfára való szaloncukrot is. A macska szépen lepiszkálta nekik, ők meg kibontották és megették.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!