Reggel vagy este etessem?
Általánosságban tényleg a napi többszri etetés a jobb ilyenkor, de ha nem hajlandó rá, akkor ez igazából ki van lőve. A reggelit nem igazán javaslom, mert utána aktív, ugrál, mozog, azt meg teli hassal nem is jó érzés, meg gyomorcsavarodást is kaphat tőle, amellett úgy instant lemozogja. Szóval én mindenképpen az estére szavazok.
Amivel még fel tudod turbózni talán, az a jutalomfalat. Dolgoztasd kicsit, ül-fekszik-lábhoz-marad-gyereide, és osztogasd neki a falatokat minden nap egy kicsit, mondjuk reggel, ha teheted (természetesen ne tömj bele egy komplett tálat, mert akkor ugyanott vagy, teli has és gyomorcsavar). Az nem étkezés, tehát általában kapható rá a kutya, és még okosodik is.
Értem, szóval akkor este is alszanak inkább (kinti kutya).
MEgpróbálom akkor úgy beállítani neki a napirendjét, hogy reggel játszok vele, délbe evés este pedig tanulás.
Eddig minden evés után hozta a labdát, hogy játszani akart, de féltem, hogy gyomorcsavarodása lesz, így nem nagyon játszottam vele ilyenkor, inkább este.
Jobb lenne, ha reggel, illetve napközben játszanál, tanulnál vele, és este etetnéd.
Ezenkívül tényleg nagyon fontos, hogy mit eszik. Nem csak a táplálék mennyisége, hanem a minősége is számít!
A vizslák alapvetően karcsú alkatúak, az, hogy kicsit látszik a bordája, nem feltétlenül jelenti azt, hogy sovány. Ha szép, fényes a szőre, van rajta izom (mellkason, első és hátsó combokon a leglátványosabb), nem lóg ki a csípőcsontja és nem tudsz zongorázni a csigolyáin, akkor minden rendben van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!