Németjuhász kedvelők! SOS! Megválaszolnátok az alábbi kérdéseket?
1) Mikor választható el a kölyökkutya az anyjától, ergo mikor hozhatom haza?
2) Fiú vagy lánykutyát válasszak? Pro és kontra?
3) Ha fiút veszek, jó névválasztás lesz az Igor? :)
Előre is köszönöm szépen a válaszokat.
1, 8 hetes kora előtt semmiképp nem szabad elválasztani az alomtól a kölyköt.
2, Attól függ. Csak hobby kutya lesz? A kanok általában dominánsabbak, bár nekem pont egy kőkemény domináns szukám van, de megfelelő tapasztalattal és tudással a hátad mögött vagy normális segítséggel nem lehetnek gondok se szukánál, se kannál. Ha a külalak is számít, a kanok impozánsabbak.
3, Ha neked tetszik, tökéletes név. :)
Illetve, bár ezt nem kérdezted, de hagy adjak még egy tanácsot. Jó kennelből vegyél, hogy a dp biztosan ki legyen zárva. Nagy és hosszú szenvedésektől kíméled meg a kutyádat így.
1. 8-9 hetesen már hazaviheted :)
2. A fiúk (kanok) az én szememben sokkal szebbek, bár nehezebb is velük. Ha ivartalanítod akkkor könyebb .
3. Szép név, nekem tetszik :)
1. 8-10 hetesen;
2. a lánynak egy előnye van a fiúval szemben: a legjobban idomított fiú kutyát is el lehet csábítani egy tüzelő szukával;
3. nekem nem tetszik, de nem az én kutyám lesz;
Volt 2 fiú, és egy lány németjuhászom, mindhárom kőkemény volt.
1) Akkor, amikor a tenyésztő odaadja. ha ez 8 hetes kor előtt történik, és nem tudja megindokolni, hogy miért, akkor ne hozd el.
2) Az attól függ, mire kell. Családi kutyának inkább lány, dolgozni inkább fiú, de sokkal lényegesebb a kölyök temperamentuma, mint a neme, úgyhogy ne ez legyen az egyetlen szempontod. Ha nem sportolni kell, ne azt vidd haza, amelyik először a képedbe mászik, hanem a nyugisak közül valamelyiket.
3) Olyan nevet adsz neki, amilyet akarsz. Komolyan.
"dolgozni inkább fiú,"
Pont a munkánál van jelentősége annak, hogy tüzelő szukával a legjobban nevel kan is elcsábítható!
A munkakutya világbajnokságokon a 90%.ban kan kutyával dolgoznak. Ez tény.
Jó név az Igor, de valami északi fajta kutyának.
Ha nem találsz valami magyaros nevet akkor inkább német hangzásút válassz neki, mivel Német juhász.
1) Mikor választható el a kölyökkutya az anyjától, ergo mikor hozhatom haza? 8 hetesen
2) Fiú vagy lánykutyát válasszak? Pro és kontra? fiút
3) Ha fiút veszek, jó névválasztás lesz az Igor? :) Igen (az enyém neve Pajti)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!