Nagy butaságot csináltam? (kutya ellés)
Drága 56%-os válaszoló!
Ha nem értesz valamihez, miért beszélsz róla így? Ezt sosem értettem bizonyos emberekben. A tenyésztők nem verik a kutyájukat, nem ordítoznak velük. Akit te láttál, egy amolyan igazi megélhetési tenyésztő volt (szaporítók egy alfaja). Talán olvasd el ezt, mielőtt tovább ontod a baromságokat. [link]
Mellesleg, bár nem ismerem a kedves kérdezőt, nem is akarom megismerni, nem az én ízlésem, baráti köröm az ilyen ostoba állatkínzók. De a véleményemhez, ahhoz, hogy az tényleg igaz is legyen, éppen elég az az információ, hogy a kutyáját egy éves kora előtt befedeztette, az ellés után következőleg megint és ez már a negyedik alkalom így, míg a kutya csupán három éves. Az is bőségesen elég információ egy igaz és stabil ítélethez, hogy az almok felét ő maga pusztítja és pusztította el. De lám, milyen a természet, itt vagy te, aki látszólag egészen egyet értesz vele, megérted őt, még talán támogatod is. Gratulálok. Mond csak, hány szuka fial le éppen nálad ezekben a hetekben? És a kölykökből mennyi fogja túlélni a kéthetes kort? És még egy, nálatok a ketrecekbe hány kutya fér el és ennek hányszorosát zsúfoljátok be?
Kedves Theia!
Áruld már el nekem, hogy egy hétköznapi halandó, aki csak egy tk.-es jó minőségű, szűrt szülőktől származó, vélhetően egészséges kutyát szeretne, honnan a fenéből szűrje le, hogy kivel áll szemben, ha a felsorolt kritériumoknak megfelel a TENYÉSZTŐ? MEOE ÁLTAL BEJEGYZETT, KENNEL NÉVVEL RENDELKEZŐ TENYÉSZTŐ!
-Igényes honlap, feltüntetve a kutyái kiállítási eredményeivel tk.-vel, összes almával
-Egészségügyi szűrések
-Több éves tenyésztői háttér
-Tenyésztő társai nem nyilatkoznak róla negatívan (Hogy miért nem? Túl nagy befolyása van a kiállítási világra, aki rosszat szól, könnyen elvághatja magát és kutyáit örökre.)
-Előre egyeztetett időpontban meglátogatva az épp aktuális almot minden rendben lévőnek tűnik.
Aztán mégsem mennek rendben a dolgok. Állatkínzó.
Igen, ilyenről is tudok Kérdező. Egy barátnőmet megkereste egy tenyésztő, hogy adjon már neki fedeztetési jegyet attól a kanjától, aki már nem is élt! A barátnőm persze nem kötött vele üzletet, de gondolom ment tovább, valakinél biztos sikerült a bolt.
Amíg ilyenek vannak, lehetnek, addig kissé nevetséges ez a tenyésztő-szaporító vita. És nem kell itt letámadnia senkinek, egyedül a normális, lelkiismeretes tenyésztők tudnának az ilyenek ellen tenni. És a MEOE persze, de amíg ezek a mocskok sok pénzt hoznak a MEOE számára (kiskutyák tk.-ve után fizetendő összeg, kiállítások részvételi díjai stb.), addig nem fog történni semmi.
kedves kérdező!
azt mondod nem hagysz a kutya alatt kicsiket mert nem akarod h "tönkremenjen"
hát szerinted a minden évben elletés miatt nem fog tönkremenni a kutya?!ez is megterhelő a szervezetére,nem fog sokáig élni a kutyád ha mindig elleted szerencsétlent.és minek neked kiskutya ha megölöd őket?el lehetne ajándékozni.aki ilyeneket csinál annak nem is való kutya,aki ilyeneket csinál,az nem is szereti az állatokat/kutyákat!!!
Kedves Kérdező! Előttem már megtették sokan, de azért kifejtem a véleményem én is. Körülnéztél te már Magyarországon, hogy mennyi elhagyott/kidobott/menhelyeken élő/sintértelepeken élő kutya van nálunk? És tisztában vagy vele, hogy naponta hány kutyát altatnak el a gyepitelepeken? Majd szépen rádobják őket a többi kutyatetemre, és elégetik. Fiatal, egészséges kutyákat altatnak el naponta!!!!! (mondjuk pont neked mondom, aki képes kinyírni a kutyája kölykeit, ha túl sok van)
Te pedig otthon szépen szaporítod a kutyádat évente, ezzel feleslegesen növelve a kutyák számát az országban, hogy legyen mégtöbb kidobott kutya. Nem a te hibád, nem rajtad múlik?? DEHOGYNEM? RAJTAD IS!!! hiszen te is csak egy újabb szaporító vagy, aki növeli a kutyapopulációt tök FELESLEGESEN!!! Igen a jó tenyésztők munkájára szükség van, de az olyanoknak, mint te, aki csak úgy merő poénból fedezteti a kutyáját, annak biztosan megtiltanám hogy állatot tartson!!! Remélem, elgondolkozol ezen. Jusson eszedbe minden nap a halomra altatott, megkínzott kutyák serege!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!