Nagy butaságot csináltam? (kutya ellés)
Hívd fel az állatorvost, te szegény!
És ha a kutyád túléli ezt a mostanit, akkor ivartalaníttasd, és gondolkozz el rajta, hogy mit csináltál. Az első ellésnél kb. annyi idős volt, mint egy 10-12 éves gyerek...
Fogalmad sincs a kutyatartásról, a felelősségről, meg úgy általában véve semmiről, ami a kutyákkal kapcsolatos. Azért elleted, mert "boldog volt" hogy kölykei lehetnek? no comment.
Na már megint osztotta az észt a sok álszent "kutyavédő"!
"Kedves" mocskoskodó "válaszolók" a kérdező személyt nem is ismeritek, azt se tudjátok, hogy ki. Így egy emberrel nem szabad bánni, ahogy itt jónéhányan bánnak másokal. Továbbá a Gyakorikérdések.hu fórumnak vannak etikai szabályai!!!! Be kéne tartani azokat!
Nemmellesleg mondom, én személy szerint kiábrándultam a magukat "tenyésztőnek" valló emberekből, mert csak osztják az észt - szerintük. Azt hiszik, hogy csak nekik van kizárólagos joguk kutyákkal foglalkozni, azokat tenyészteni. Nekm tk-s kutyám van, de többet tenyésztőtől nem veszek kutyát. Hogy miért? A válasz: mérhetetlenül nagyképűek, piszkos pénzéhesek, rámenősek az emberre, havi szinten a többségük láthatást KÖVETEl, beleavatkoznak mások életébe, ja és a kiállításokon a többségük ÁLLATKÍNZÓ!!!
"Gyakorikérdések.hu fórumnak vannak etikai szabályai!!!!"
Az állat tartásnak is vannak etikai szabályai!
Az pedig,hogy egy 3 éves kutya már a 4. almot szüli az már nem etikus mint az sem,hogy az ily módon megszületett kölykök felét megöli a tulajdonos mert sokallja az alomszámot!
Ezen is el kellene gondolkoznod!
Tényleg elég sokan túlzásokba esnek. Ha ilyeneket írtok ezzel csak azt éritek el, hogy a kérdező még inkább ragaszkodni fog az igazához, miszerint a kutyája élvezi az anyaságot, stb. Ehelyett inkább normális hangnemben el kellene magyarázni, hogy ez miért nem jó és nem kígyót-békát kiabálni rá.
Nem jó a szukának, ha folyamatosan ellik, mert leterheli a szervezetét egy alom felnevelése és ha nem hagyják pihenni, hanem minden tüzelésnél vemhesül, akkor rövid idő alatt kimerül és súlyos egészségügyi problémák léphetnek fel. Ha nincs anyagi hasznod a kicsikből, akkor végképp nem értem, miért elletitek folyamatosan a szukát. Hidd el, ő nem élvezi az anyaságot, amit te látsz, az az, hogy az ösztönök munkálkodnak benne és emiatt persze, hogy jó anyának tűnik, de ő ezt legkevésbé sem élvezetből csinálja. Nagyon sok kellemetlenségtől megkímélnéd, ha ezután az alom után bejelentenéd ivartalanításra. Az ivartalanítással nem csak megelőzöd az újabb felesleges almok megszületését(és ezzel együtt a kutyád egészségének fokozatos leépülését), de különböző súlyos betegségektől is megkíméled, mint például emlődaganat vagy gennyes méhgyulladás, ami az ivaros szukák 60%-ánál kialakul idősebb korban.
Ha a kutya nem eszik és lecsökkent a hőmérséklete, akkor maradj vele éjszaka, mert valószínű, hogy hamarosan elleni fog. Érdemes lett volna már hamarabb odaszoktatni, hogy ne érezze kényelmetlenül magát, de már mindegy. Friss víz legyen előtte, a helyét béleld ki újságpapírral és puha pléddel, régi ruhákkal. A szalma sajnos nem a legjobb a kölykök alá, én a helyedben azt lecserélném, mert nem lehet olyan könnyen kicserélni mint az újságpapírt és a baktériumok elszaporodásának is jobban kedvez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!